Hlavní obsah

Dahlmeierová může s předstihem vyhrát Světový pohár. Zvládne to už o víkendu?

Kontiolahti

Biatlonistka Laura Dahlmeierová si o víkendu může s předstihem zajistit celkový triumf ve Světovém poháru a stát se nástupkyní Gabriely Koukalové. Němka potřebuje ve dvou závodech ve finském Kontiolahti získat o 36 bodů více než česká reprezentantka, aby poprvé získala velký křišťálový glóbus.

Foto: Lee Jin-man, ČTK/AP

Suverénka letošní sezóny Laura Dahlmeierová míří za velkým křišťálovým glóbem.

Článek

Koukalová na německou soupeřku ztrácí 112 bodů, ale v biatlonu se škrtají dva nejhorší výsledky. Češka tak nyní odečítá 32 bodů za stíhačku v Pokljuce (26. místo) a vytrvalostní závod v Anterselvě (24.). Dahlmeierová naopak neztratí ani bod, protože vynechala sprint a stíhačku v Oberhofu a její náskok tak fakticky činí 144 bodů.

"Laura je letos nedostižná, lepší než já. Ze srdce jí to přeju a nemám důvod být naštvaná. Já už jedu spíš na druhé místo, to bych chtěla udržet," řekla Koukalová minulý týden Radiožurnálu po závodech v korejském Pchjongčchangu.

Do konce zimy zbývá pět individuálních závodů. V pátek se pojede sprint a v sobotu stíhačka v Kontiolahti, příští týden jsou na programu SP ještě tři závody v Oslu. Připravit Koukalovou o druhé místo může nejspíš jen Finka Kaisa Mäkäräinenová.

Koukalová od začátku sezóny tvrdila, že nemyslí na obhajobu vítězství v SP, a soustředila se na světový šampionát. Na tom získala tři cenné kovy - stala se mistryní světa ve sprintu, ze stíhačky má bronz a ze závodu na 20 km stříbro.

Dahlmeierová se v závěru sezóny cítí unavená fyzicky i psychicky. "Ale pojedu znovu na plný plyn," řekla před Kontiolahti závodnice, která se může stát pátou německou vítězkou SP a první po Magdaleně Neunerové.

Reklama

Související témata: