Hlavní obsah

Koukalová ještě jednou v akci. Bude show! Nejen pro zralé kmety

Jablonec nad Nisou

Sníh ještě vydržel. Tedy zbytky, ale na loučení se sezónou to bohatě stačí. Již počtvrté za sebou se biatlonisté představí po úspěšné zimě v Jablonci nad Nisou. V areálu Břízky při středečním exhibičním supersprintu by od 16:30 neměla chybět ani mistryně světa ve sprintu Gabriela Koukalová.

Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Gabriela Koukalová s malým křišťálovým glóbem za sprint.

Článek

"Sněhu máme dost," ujišťuje pro ČTK Jan Matouš, šéf klubu SKP Kornspitz Jablonec. "Takže to bude mít sportovní kvalitu, ale bude to i show a všichni si užijou," slibuje dál.

Představí se i Eva Puskarčíková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Michal Šlesingr a Michal Krčmář.

Na více než kilometrovém okruhu se pojede kvalifikace, muži pak absolvují ještě dvě semifinálové rozjížďky. Do finále postoupí osm mužů a stejný počet biatlonistek.

Tentokrát bez autogramiády

Čeká se pořádná tlačenice. Na stadión a k trati by se mělo vejít zhruba 4000 fanoušků, vstupné je dobrovolné. Kdo chce autogram přímo hvězd, tak asi přijde zkrátka. Autogramiáda nebude, loni fanoušci připravili nebývalý nápor, na většinu se nedostalo a byli naštvaní. Měly by se tedy rozdávat kartičky podepsané předem.

Akci nikdo nevysílá. Loučení s úspěšnou biatlonovou sezónou si tak užijí jen ti přítomní. Asi jich nebude málo. Biatlon se mohl pochlubit mimořádnou sledovaností v této sezóně na internetu i v televizi.

Průměrná sledovanost závodů SP na ČT Sport je podle stránek biatlon.cz 610 000, což je rekord! Sledovanost měla v posledních třech letech vzestupnou tendenci: 2013/14 – 175 000 ; 2014/15 – 410 000 ; 2015/2016 – Sledovanost závodů MS z Hochfilzenu byla dokonce 852 000.

Na ČT Sport podle svazového webu sledují biatlon "nejvíce vyzrálí kmeti ve věkové skupině 60 plus a také dámy ve věkové skupině 45-60 let". Určitě u toho budou i dnes. Ale nejen oni.

Reklama

Související témata: