Hlavní obsah

Chyba v létě? O žádné nevím. A už jsem to zase tak trošku já, tvrdí český biatlonista

Daleko od stupňů, ale nejlépe v sezóně. Tak zvládl pokračování SP biatlonistů Michal Krčmář. „Spokojenost s umístěním ještě taková není, ale jsou okamžiky, které hodnotím pozitivně,“ komentuje sobotní 22. pozici ve stíhačce v Annecy pro biatlon.cz.

Foto: Český biatlon/Petr Slavík

Michal Krčmář na archivním snímku v cíli sprintu v rakouském Hochfilzenu.

Článek

Nevypadalo to zprvu, že by měl výrazně vylepšit 34. příčku ze sprintu, ale nakonec byl v sobotním pořadí přece jen výše než v pátečním sprintu. „Dokážu akceptovat tempo ostatních závodníků, předjížděl jsem," cítí zlepšení. „Poslední kolo jsem mohl zabrat, byl jsem to zase tak trošku já," tvrdí dále.

Čemu přikládá pomalejší rozjezd v sezóně? „Je víc faktorů. Před sezónou jsme udělali víc silově vytrvalostních tréninků než rychlostních," přibližuje. Ale úplně zásadní rozdíly proti minulým zimám nevidí. „Víceméně proběhla stejná příprava," odpovídá na dotaz, co tým dělal v přípravě? „Co chybí, jsou výsledky. Nejsou optimální, ale nejsem si vědom, že bychom někde v létě udělali chybu."

Je přesvědčen, že je na správné cestě. „Jede se mi líp a líp," pokračuje, leč v nedělním závodu s hromadným startem pro 30 nejlepších ze SP se nenašlo místo ro žádného z Čechů. Ani pro Krčmáře. A tak má jasno, jaký bude pracovní plán na Vánoce. „Pracovní!"

Reklama

Související témata: