Hlavní obsah

Trenér Rybář dostal od biatlonového šéfa Hamzy traktor

Úspěšný trenér a nový sportovní ředitel českých biatlonistů Ondřej Rybář si vysloužil traktor. Na setkání s reprezentanty a sponzory v Hnanicích obdržel stroj od šéfa svazu Jiřího Hamzy, který mu jej slíbil už loni na mistrovství světa v rakouském Hochfilzenu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nový sportovní ředitel českých biatlonistů Ondřej Rybář

Článek

"Ondra se mě před šampionátem zeptal, jakou dostane odměnu, když získáme titul mistra světa. Zeptal jsem se, co by chtěl. Odpověděl, že traktor. Tak jsme si plácli. A Gabča Koukalová získala titul mistryně světa ve sprintu. K tomu jsme měli ještě dvě stříbrné a jednu bronzovou medaili," uvedl Hamza. Rybář si původně myslel, že dostane plastovou hračku traktoru, a proto nevěnoval slibu pozornost.

Hamza se ale rozhodl dodatečně jednat a objednal nový velký traktor. Pouze o tom zapomněl říci své manželce a odjel na zasedání mezinárodní unie IBU do rakouského Leogangu. Mezitím přepravní společnost volala do Hnanic, že vezou objednaný traktor.

"To mě zaskočilo. Říkala jsem, že jsme si žádný neobjednali. Tvrdili mi, že ano. Zkoušela jsem volat manželovi, ale ten zrovna nebral telefon. Tak jsem souhlasila, ať traktor dovezou. Až o pár hodin později mi Jirka volal a vysvětlil, že traktor je pro Ondru," uvedla bývalá basketbalová reprezentantka Romana Hamzová.

V pondělí večer Rybář slavnostně dárek za přítomnosti celého reprezentačního týmu a sponzorů v Hnanicích po zaškolení převzal a hned se v něm projel. "Je výborný, využiji ho na loukách. Jen nevím, jak jej povezu domů. Jede maximálně třicetikilometrovou rychlostí," řekl s úsměvem Rybář, který žije nedaleko Liberce.

Reklama

Související témata: