Hlavní obsah

BMW X3 Games jsou před startem, o luxusní vozy budou bojovat i Češi

PRAHA

Mimořádná událost pro sportovní nadšence z celého světa je už těsně před startem. BMW X3 Games oficiálně začínají už zítra 27. dubna, do šesti sportovních disciplín naplno zasáhnou účastníci z devatenácti zemí o den později. Na konci jejich snažení bude po čtyřech dnech sladká odměna - zbrusu nový vůz BMW X3 pro každého z tříčlenného týmu vítězů. Bojovat o ně budou i tři Češi.

Foto: www.bmw.com

BMW X3 Games

Článek

Ve švýcarské Ženevě se sejde celkem 60 týmů z devatenácti evropských zemí, Česká republika posílá do boje jediný tým ve složení Igor Salomon, David Salomon, a Stanislav Šubrt. Trojice z Prahy byla vylosována z více než 500 zájemců a nastupovat bude pod názvem Seznam.cz Team, nejznámější český webový portál je mediálním partnerem akce v ČR.

Pokud budou chtít v těžké konkurenci uspět, musí zvládnout šest zajímavých sportovních disciplín během tří dnů a navíc ještě jeden kreativní úkol. V první den se David Salomon zapojí do běhu na 14 kilometrů a v zápolení na devítijamkovém golfovém hřišti bude náš tým reprezentovat Stanislav Šubrt.

Toho čeká o den později i lyžařský závod v obřím slalomu ve známém zimním letovisku v Chamonix. Do první disciplíny pak vkročí za volantem nového BMW X3 Igor Salomon při testu jízdních dovedností. Celé hry uzavře třetí den, kdy se bude soutěžit v jízdě na horských kolech (David Salomon) a v jachtařském závodě na Ženevském jezeře (Igor Salomon).

David Salomon, Stanislav Šubrt a Igor Salomon - čeští účastníci BMW X3 Gamesfoto: www.bmw.com

Všechny části soutěže budou probíhat pod profesionálním vedením a každá disciplína bude náležitě ohodnocena. Tým na prvním místě obdrží 60 bodů, druhý o bod méně a tak dále až k poslednímu šedesátému pořadí, které bude oceněno jediným bodem. Navíc se bude každému týmu škrtat výsledek v jedné disciplíně a to ten nejhorší dosažený.

Každý den bude čtenáře server www.sport.cz exkluzivně jako jediné médium v České republice podrobně informovat o průběhu jednotlivých disciplín. Nejvíce budeme pochopitelně sledovat, jak si povede český tým. Profily jeho členů přineseme už zítra.

Reklama

Související témata: