Hlavní obsah

Českou demolici v Japonsku odnesl Brazilec za 99 sekund

Opět ukázal, že jde správným směrem a stále stoupá vzhůru. Zápasník MMA Jiří Procházka si připsal další výhru v japonské organizaci Rizin. Soupeř Bruno Cappelozzo začal sice skvěle, přední rukou překvapil a Čechovi se podlomila kolena, tím ale Procházkovu show v ringu nechtěně odstartoval. Krátké a svižné představení, kde létaly pěsti v kvapíkovém tempu, skončilo demolicí. Hotovo bylo po 99 sekundách, Cappelozzo skončil s hlavou mimo provazy.

Foto: Facebook: Jiří Deniska Procházka

Bruno Cappelozzo (vlevo) a Jiří Procházka na vážení před zápasem.

Článek

„Zápas probíhal zhruba podle mých představ, až na tu trefenou ránu, která mě trochu vyvedla z rovnováhy. Poté začal více tlačit a už jsem neměl na výběr než kontrovat jeho útok a ukončit ho, což se mi povedlo a jsem za tohle vítězství rád," napsal Sport.cz Procházka, který má nyní bilanci 21 výher a 3 porážky.

Na světě byla rychlá a adrenalinová výhra, která se fanouškům líbila. Žádné velké vyčkávání a hodně akce. „Hodnocení je ovlivněno jednodenním odstupem. Začátek zápasu nebyl úplně podle našich představ a podle stanoveného game plánu. Nicméně v průběhu začal Jiří pracovat, vnímal pohyb soupeře, na který dobře reagoval, přesně trefoval zadní direkt, začal přebírat iniciativu a zapas vítězně ukončil," přidal hodnocení trenér Jaroslav Hovězák.

Po pátém vítězství v řadě může pětadvacetiletý brněnský zápasník vyhlížet dalšího soupeře. Procházka naposledy padl na konci roku 2015, nad jeho síly byl Muhammed Lawal.

Kdo přijde na řadu jako další soupeř? Trenér z pražského Penta Gymu Daniel Barták sledoval Procházkův zápas z Čech a jedno jméno tu vidí.

„Cappelozzo vypadal na začátku zápasu s Procházkou hodně dobře. Pak to Jirka klasicky otočil a za necelé dvě minuty bylo po zápase. Opět prokázal, že je velký bojovník a za mě v tuhle chvíli nejlepší český MMA zápasník napříč vahami. Nevím, co plánuje jeho management dál, ale rád bych Jirku viděl bojovat s nějakým velkým jménem. Například se nabízí Mirko Cro Cop Filipovic."

Chorvatský bojovník je sice o osmnáct let starší, ale jeho série čítá osm výher v řadě a poslední prohru si asi moc nepamatuje, datuje se do roku 2013.

Reklama

Související témata: