Hlavní obsah

Český boxerský sen naplněn. Bytyqi získala titul mistryně světa. Kolik vydělala?

Ústí nad Labem
Aktualizováno

Historický moment. Česká boxerka Fabiana Bytyqi v Ústí nad Labem získala titul mistryně světa organizace WBC v lehké minimuší váhové kategorii, když porazila Britku Denise Castleovou na body 100:90, 99:91 a 100:90. Světový titul této organizace dosud žádný český boxer ani boxerka nezískala.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Boxerka Fabiána Bytyqi zvítězila nad Denise Castleovou z Velké Británie v utkání o titul mistryně světa organizace WBC na Galavečeru profesionálního boxu Boxing Live pořádaného v Ústí nad Labem.

Článek
Fotogalerie

Je o rok starší než moje máma, říká o své soupeřce Fabiana Bytyqi

"Asi budu brečet. Je to nepopsatelný, je to silný pocit. Po čtyřech kolech jsem se dozvěděla, že vedu, tak jsem se uklidnila. Potom se mi boxovalo hezky," řekla nová světová šampiónka ještě v ringu.

Dvaadvacetiletá Bytyqi má za sebou v profiringu čtrnáct zápasů a všechny vyhrála. O čtyřiadvacet let starší Cartleová boxovala jen čtyřikrát a předposlední duel před čtyřmi lety prohrála. Britka však má za sebou řadu úspěchů v thajském boxu, ve kterém se stala i mistryní světa.

„Viděla jsem pár jejich zápasů, má úctyhodné úspěchy, jsem stoprocentně připravená. Doufám, že se zakousnu, a to mi v zápase pomůže," věřila Bytyqi ve svoji výhru.

Nespletla se a zápas na 10 kol přesvědčivě vyhrála.

V ten samý večer bojoval o světové pásy těžké váhy ve Wembley také Anthony Joshua, který nakonec v sedmém z dvanácti kol porazil Alexandra Povětkina. Favorit vyhrál po počítání T.K.O. Nadále drží tituly organizací WBA, IBF, WBO i méně významné asociace IBO. Výdělky těchto mužů se podle serveru telegraph.co.uk pohybovaly v částkách 600 a 170 miliónů korun.

Bytyqi? Řádově desítky tisíc korun vyinkasuje za historický duel. Pocit ji ale nikdo nevezme, je také světovou šampiónkou.

Reklama

Související témata: