Hlavní obsah

Následek srážky s Rusem. Pešta je mužem s maskou a nevylučuje zápas v Česku

Praha

Následky srážky s ruským medvědem mu připomíná speciální maska, tu musí zápasník MMA Viktor Pešta nosit na tréninky. Zlomený nos a následná operace po bitvě s Alexandrem Jemeljaněnkem, takové bylo resumé červnové řežby v Rusku pod organizací RCC. Po nucené pauze se český bojovník pomalu vrací do kolotoče tréninků. V úterý odletěl na Floridu, kde se pravidelně připravuje .

Foto: Archiv: Viktor Pešta

Viktor Pešta se bez speciální masky nyní při trénincích neobejde.

Článek

Pešta vs. Jemeljaněnko a jejich bitva v kleci

Bitvu v kleci vyhrál v Jekatěrinburgu ve druhém ze tří plánovaných kol Rus, který po téměř osmi minutách povolil ruční brzdu a do minuty rozhodčí duel ukončil. Pešta byl od krve a měl zlomený nos. Po návštěvě ruské nemocnice musel doma na operaci. Taková byla situace v červnu. Český zápasník, který poznal také slavnou UFC, se posunul tři měsíce v čase.

Vracíte se ještě myšlenkami k poslednímu zápasu?

Nezapomněl jsem, to je jasný. Nejsem zlomený, nezapomínám na žádné své zápasy. Je jedno, jestli byl vyhraný, nebo prohraný.

Co jste si vzal z porážky s Jemeljaněnkem?

Že budu muset více zapracovat na psychické stránce, víc na koncentraci, tu jsem podle mě v minulém zápasu ztratil. Ale přesvědčil jsem se také, že dokážu boxovat se světovou špičkou, protože dlouho jsem se výměn v postoji obával.

Už máte kouče, který vám pomůže s psychikou?

Bavím se s lidmi, ale zatím nemám trenéra, zjišťuji možnosti.

Jak je to s vaším návratem do tréninku vzhledem ke zlomenému nosu a následné operaci?

Jedu na pohodu, ale předpokládám, že na Floridě do toho šlápnu víc. O nos se pořád trochu bojím, proto nosím masku na tréninky.

Máte speciální na míru?

Jo, jo, tady v Praze mi ji vyrobili. Protetická společnost, která vyrábí protézy, kromě toho dělají i tohle. Udělali mi sádrový odlitek obličeje a pak vytvarovali masku. Za tři týdny bylo hotovo. Normálně je maska za kratší dobu, ale musel jsem dvakrát na odlitek.

Vadí vám při tréninku?

Celkem pohoda, když mi někdo zatlačí na obličej, tak se trochu posune, ale vlastně o ní moc nevím. Spíš jsem se bál, abych někoho nepomlátil, neříznul, protože má trochu hrany. Jinak pohoda, ale na velký řežby to není. Na postoj a sparingy budu nosit helmu s mříží.

Jak dlouho plánujete být na Floridě?

Nevím, dokud se nenaskytne další zápas.

Máte něco rozjednaného do konce roku?

Nic není. Začnu pořádně trénovat, uvidím, jak se budu cítit. Když budu v pohodě, začnu řešit zápas. Líbil by se mi leden.

Opět Rusko, tam máte kontrakt ještě ve Fight Nights Global?

Mám smlouvu, ale nevím, jak to bude. Mají tam nějaké problémy, nemají turnaje, takže je možný, že mě uvolní a budu si hledat něco jinde.

Rusko, Amerika, Česko?

Uvidíme podle nabídek, kdo mě bude chtít.

Jste v kontaktu s organizacemi v Česku?

Trochu jo, ale hodně zvolna.

Které to jsou?

Jmenovat nebudu. Zápasu doma bych se ale nebránil, pokud budou adekvátní peníze a soupeř, proč ne?

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články