Hlavní obsah

Další fotbalista se jde rvát do klece. Slepičku následuje parťák z Příbrami

V oblasti Brd, kde protéká také říčka Litavka, musí okolo prvoligového fotbalového stadiónu FK Příbram vyvěrat pramen bojovníků, ze kterého dva fotbalisté evidentně nasáli. Jak jinak si vysvětlit, že ti, kteří na trávníku padají i při letmém dotyku, našli v sobě touhu jít rvát se do klece. Nejdříve Miroslav Slepička, za pár dnů se na galavečeru GCF v Dobříši představí Jakub Šindelář.

Jakub Šindelář vyměnil kopačky za MMAVideo: Archiv: Jakub Šindelář

 
Článek

Slepička v kleci

Čtyřiadvacetiletý fotbalista odehrál v první lize sice jen jeden zápas, poté poznal i druhou ligu, ale ve dvaadvaceti zjistil, že ho fotbal až tak nebaví. V sobotu ho v Dobříši na GCF čeká třetí bitva v kleci. Místo balónu nasadí rukavice, místo boje jedenáct proti jedenácti se postaví proti sobě jeden proti jednomu.

„Fotbal už nehraju a soustředím se na MMA. Ztratil jsem motivaci, už mě fotbal nenaplňoval. Asi jsem výjimka, skončil jsem dřív, byla šance se vyvíjet, ale zjistil jsem, že když to není ono, nelze podávat ideální výkony," vysvětluje svůj přechod k MMA Šindelář.

„Do MMA jsem blázen," přiznává zápasník, který má v týdnu až jedenáct tréninků. Bojům v kleci se věnuje přes rok, předtím se ještě půl roku věnoval kickboxu.

Od chlapů Příbrami přešel k mládeži

„V přípravě se můžu soustředit na sebe, je tam více aspektů. Nejde o týmový sport, zápasové vytížení je menší, dokážu se zkoncentrovat na zápas, fotbal byl každý týden. Měl jsem docela problémy udržet si stálou formu," přiznává Šindelář, který i přes dvoufázové tréninky stíhá další sportovní vyžití.

„Mezitím trénuji mládež v FK Příbram, kde mám dobré vztahy. Mám licenci, k tomu pomáhám i se silovou a kondiční přípravou. Všechno kolem sportu, pro mě tedy ideální," je spokojený Šindelář, který, když se potká se Slepičkou, nevyhnou se tématu MMA.

V sobotu ho ve váze do 77 kilo čeká bitva na tři kola po třech minutách. Zápas podle amatérských pravidel. Proti němu se v oktagonu postaví Jan Turek.

„Jsem nervózní, ale ne tak, jak jsem si představoval. Nikam nespěchám, chci zápasit v amatérech, ale jednou bych chtěl do profi, proto to dělám." přiznává čtyřiadvacetiletý bojovník, který může porovnat zápasy populárního fotbalu a sportu, který si stále získává své fanoušky. „Tréninky MMA a fotbalu se nedají srovnat. MMA je nesrovnatelně těžší."

Galavečer GCF 46: Fight Night Dobříš nabídne dvanáct zápasů v kleci, akce startuje v 18 hodin. Přímým přenosem duely vysílá Nova Sport.

Reklama

Související témata: