Hlavní obsah

Postaví se elitě. Šampión vyrazil testovat a trefit borce do hnízda úspěchu

Praha

Pokud máte ty nejvyšší cíle, pokud máte stále kam stoupat a nedojdete do bodu spokojenosti. Pokud se chcete vyvíjet, chcete být lepší, až budete nejlepší. Takový život je neustálý boj, konfrontace. Tento styl vyznává zápasník MMA Tomáš Deák, slovenský šampión prestižní ruské organizace Fight Nights Global. On chce ale výše, do UFC. Jeho přestupní stanicí bude 17. listopadu Praha, kde se jako bojovník představí na galavečeru Oktagon 10 v O2 areně. On bude první hvězdou večera.

Tomáš Deák, ten, který žije MMAVideo: Archiv: Neruda Production MMA

 
Článek

Pokud chcete hrát první ligu, musíte trénovat s nejlepšími, a to je Deákův případ.

V pátek odletěl do jednoho z nejznámnějších amerických gymů JacksonWink MMA, který sídlí v Albuquerque v Novém Mexiku a vychoval hvězdy či šampióny UFC - Jon Jones, Holly Holm, Cowboy Cerrone, Andrei Arlovski, Alistair Overeem. Ty může slovenský bijec na tréninku potkat. A to se počítá.

„Pro kemp v JacksonWink jsem se rozhodl proto, že je tam nejvíce vychovaných UFC bojovníků a velkých šampiónů. U nás mám velký problém najít kvalitní sparingy v mé váhové kategorii. Všechny už totiž znám," vysvětluje Deák své rozhodnutí, proč volí cestu přes oceán.

Tomáš Deák míří mezi elitu, bude bojovat v UFC?

Kde vidí tento bojovník svůj strop, kam míří? Na jaře se pro server aktuality.sk vyjádřil jednoznačně. „Na samotný vrchol. Když si dám na skříňku opasek UFC z papíru, vím, že tam opravdu jednou bude. Musím si to uložit v hlavě. Pokud si dáte určitý cíl a jdete za ním, tak ho jednom splníte."

I proto vyrazil za konkurencí do Ameriky. „Od kempu očekávám, že si tam porovnám síly se špičkovými UFC bojovníky a zjistím, jak si oproti nim stojím. Jestli se nimi udržím rychlostně, dokážu je pěkně natrefovat, strhnout na zem a zkrátka celkově, jestli jsem na stejné úrovni."

Takovou má Deák představu, testovat své tělo, dovednosti a psychiku bude ověřovat dva týdny. Poté vše prodá 17. listopadu v pražské O2 areně.

Reklama

Související témata: