Hlavní obsah

Vyhrál jsem, ale jsme na soupeřově půdě, vzkázal Fury po remíze Wilderovi

Los Angeles/Praha

Já jsem měl vyhrát, ne to já! Zhruba takhle vyzněla vyjádření boxerů Tysona Furyho a Deontaye Wildera po remízovém boji v Los Angeles. Američan Wilder, jenž uhájil pás šampiona organizace WBC poslal ve 12 kolech britského soupeře dvakrát k zemi, mnozí experti se ale shodli na tom, že celkovou převahu měl v utkání Fury, který se do profi ringu vrátil po třech letech.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Wilder (vpravo) se brání proti Furyho úderu.

Článek
Fotogalerie

„Dvakrát jsem byl na zemi, přesto jsem věřil, že jsem vyhrál. Ale jsme na soupeřově půdě. Svět ví, jaká je pravda," prohlásil třicetiletý Fury. „S dvěma knockdowny jsem vítěz já. Není pravda, že by on měl zápas pod kontrolou. Nebyl jsem zraněn a měl jsem ještě dost sil," odmítl Wilder dohady o své prohře.

Třiatřicetiletý Wilder britského soka poslal k zemi v devátém a ve dvanáctém kole. Zvlášť podruhe to zavánělo koncem, Fury se ale v obou případech vrátil zpět na nohy a v posledních sekundách ještě s Wilderem bojoval.

Moment, kdy šel britský boxer v důsledku své neopatrnosti k zemi podruhé, však experti označili za hlavní příčinu remízy. V konečném hodnocení byl jeden z rozhodčích pro vítězství Američana, druhý pro Brita a třetí nerozhodný.

Navzdory předzápasové nevraživosti a naslenás nespokojenosti s výsledkem o sobě oba boxeři nakonec mluvili s úctou.

„Jsme ti nejlepší na světě a dnes jsme to dokázali. Když dáte dohromady dva válečníky, uvidíte skvělý boj. To jsme dnes předvedli a jsem připravený to udělat znovu," řekl Wilder, jenž by se měl v dubnu v londýnském Wembley střetnout s jiným Britem Anthonym Joshuou, držitelem mistrovských pasů organizací WBA, WBO, IBF.

Pro odvetu byl všemi deseti i Fury. „Stoprocentně na ni dojde. Jsme dvě nejlepší těžké váhy planety. A pak už je tu jen jedno kuře. Joshuo, kde jsi?" zavtipkoval třicetiletý boxer.

Fury sice comeback neozdobil výhrou, ale jasně ukázal, že se s ním stále musí počítat.

Reklama

Související témata: