Hlavní obsah

Bojuje za štěstí své matky. Zidaneův obdivovatel se stal mužem

Nikdy nevíte, kde skončíte, co se za pár let přihodí. Kiamrian Abbasov žil v malé vesnici u Biškeku v Kyrgyzstánu. On, mladší dcera a jeho matka. Málo studia a více práce, hlavní bylo přežít. Už jako teenager se staral o rodinu. Pracoval, přitom si stačil hrát na fotbalistu. Nyní mu je pětadvacet let a je zápasníkem MMA v jedné z nejviditelnějších organizací na světě. Bojuje pod hlavičkou One Championship.

Foto: onefc.com

Kiamrian Abbasov, muž, který se zamiloval do MMA.

Článek

„Pracoval jsem na čerpacích stanicích a v obchodech, nebylo z toho moc peněz, ale bylo to lepší než nic. Dokonce i jako malý chlapec jsem pochopil, jak těžký je život mé matky a chtěl jsem ho změnit," přiznal Abbasov pro onefc.com.

Jako dítě měl jednu vášeň, která ho držela. Byl posedlý fotbalem. Dokázal strávit několik hodin denně s míčem, Zinédine Zidane byl jeho hrdina. „Myslím, že většina kluků se chce stát slavným fotbalistou, nebyl jsem výjimkou," vzpomíná syn zdravotní sestry, který ale ve čtrnácti letech poznal také box. Brzy se ponořil do bojových umění.

Strýc mu určil životní směr. On mu dal rutinu a přiměl k tvrdé práci. „Můj život mohl jít úplně jiným směrem, kdybych nebyl pod jeho vedením," přiznává bojovník, který má v kleci 19 výher a 4 porážky.

Z posledních 12 soubojů 11 vyhrál. Dostal se do One Championship, cesta na vrchol ale nebyla zadarmo. „Tři roky můj život probíhal podle vojenského rozvrhu. Spát jsem chodil v půl jedenáctý, vstával jsem v půl šestý. Měl jsem dva až tři tréninky denně, běhal jsem i patnáct kilometrů denně," vzpomíná Abbasov na výchovná léta.

Dril, kdy neměl čas na zvlčení, prevence před možnými problémy v pubertálním věku. „Bojová umění pomáhají klukům rychleji překonat dětství a převtělit se v muže. Byla to moje trampolína do dospělosti a do života," nelituje zápasník dřiny a potu.

Bojuje za svoji matku

Legendární Fjodor Jemeljaněnko mu poté určil směr v bojových sportech, našel DVD, kde uviděl zápas MMA. Okamžitě byl závislý.

Foto: onefc.com

Kiamrian Abbasov, muž, který se zamiloval do MMA. Nezapomněl na své dětství, bojuje za svoji matku.

Kiamrian Abbasov, muž, který se zamiloval do MMA. Nezapomněl na své dětství, bojuje za svoji matku. Onefc.com

Jeho kariéra se rychle rozběhla. Po létech spolupráce se strýcem v osmnácti poznal také jiný trénink. Napínavý a adrenalinový ruch ho okamžitě chytil. „Snažil jsem se bojovat co nejvíce. Měl jsem hlad po zápasech a vítězstvích. Mým cílem je stát mistrem světa a bránit tento titul tolikrát, kolikrát je to možné," má jasno Abbasov, který nikdy nezapomněl na dětství, na svoji matku, která ho vychovala i přes složité podmínky.

„Bojuju za svou matku. Moje motivace trénovat a bojovat tu byla vždy. Matka pracovala, abych měl střechu nad hlavou a jídlo na stole. Bojuju, abych ji teď mohl vidět šťastnou."

Reklama

Související témata: