Hlavní obsah

Byl ženou. Teď má jako muž za sebou boxerský zápas. Soupeře porazil

Praha

Žena, která boxovala. Jenže to je minulost, Patricio Manuel je už mužem. Před pár lety se jako Manuelová snažila probojovat na olympijské hry v roce 2012. Tento scénář nedopadl, jiný ano, ten životní. Američanka podstoupila dvouletý proces, kdy se proměnila v muže. O víkendu se Manuel dočkal také profesionálního zápasu jako boxer.

Patricio Manuel vs. Hugo Aguilar

 
Článek

Patricio Manuel si odbyl premiéru na galavečeru v Kalifornii na Golden Boy Boxing. V ringu nakonec porazil Huga Aguilara z Mexika 3:0 na body. Soupeře, který z šesti duelů všechny prohrál.

Po vítězství se třiatřicetiletému boxerovi otevřela cesta mezi profesionály. Manuel je prvním v USA, který prodělal přerod z ženy na muže a měl profi boxerský duel.

Foto: Facebook: Patricio Manuel

Patricio Manuel jako muž.

Patricio Manuel jako muž. Facebook: Patricio Manuel

"Vždycky jsem se viděl jako kluk. Když jsem začal procházet pubertou, byl to zásah přírody. Podstoupil jsem operaci, šlo o nejlepší rozhodnutí v životě. Mám svůj sen, mohu teď volněji dýchat," citoval boxera server npr.org.

Premiéru zvádl, co bude dál? "Potřebuji prokázat, že si zasloužím tady být. Nejsem tu na jednu show, na jeden zápas. Já tohle miluju, jsem zpět," řek Manuel v rozhovoru pro stuff.co.nz.

Foto: Facebook: Patricio Manuel

Patricio Manuel jako žena

Patricio Manuel jako žena Facebook: Patricio Manuel

Reklama