Hlavní obsah

Historická premiéra UFC v Praze. Pudilová řádila v tréninku, rány předvedl i nejvyšší bojovník

Praha
Aktualizováno

Ve třech patrech se lidé mačkali, aby mohli být u historického momentu MMA. V pražském nákupním centru Harfa se představila pětice zápasníků UFC při veřejných trénincích. Celkem jich v sobotu ve vyprodané O2 areně vstoupí do klece šestadvacet. Praha zažije třináct zápasů premiérové ligy. Ve středu se čeští fanoušci poprvé dotkli UFC, premiérová ochutnávka s nejprestižnější MMA organizací světa na vlastní oči.

Lucie Pudilová při veřejném tréninku v Praze.Video: Sport.cz

 
Článek

Vše odstartoval na tréninkovém molu usměvavý Marcos Rogerio de Lima. Právě tato těžká brazilská váha se poprvé představila na českém území pod hlavičkou UFC. "Garantuju vám skvělou show, přijďte," pozval přítomné na sobotní galavečer.

Po něm se přišel představit davu jeho krajan. Thiago Santos, šestka světového žebříčku UFC v polotěžké váze. On bude součástí hlavního zápasu v O2 areně. Jeho soupeřem bude Jan Blachowicz z Polska, světová čtyřka.

Trénink zápasníků UFC v Praze.Video: Sport.cz

Brazílie, to je pohoda, slunce a usměv na tváři. Platilo to i v tomto případě. Se Santosem dorazil na veřejný trénink také kouč Otavio Duarte, který o víkendu stihl seminář s českými bojovníky MMA v Penta Gymu Praha. Žádná křeč, všechno na pohodu, na Santosovi se postupně vystřídali tři trenéři. Společně předvedli ukázky z grapplingu a boxu.

Když se Brazilec rozhodl pro kop nohou, téměř tisíc fanoušků jen zahučelo, tohle byla pumelice, která může být silnou zbraní v zápase. "Praha je nádherné město, stoprocentně se sem vrátím. Exploze, síla a jasný závěr, to bude můj zápas. Zvítězím," dodal opět s úsměvem Santos.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Síla a odhodlání. Česká bojovnice Lucie Pudilová při tréninku v pražském nákupním centru Harfa.

Brazílii vystřídala Lucie Pudilová, jediná česká bojovnice na sobotním galavečeru UFC. Na tréninkovém molu ji dělal společnost trenér Ladislav Erdélyi a jeho syn. Na Pudilové bylo znát, že ji přechod do muší váhy sedl. Trénink si hodně užívala. Kdo měl největší aplaus, nebylo pochyb. Pudilová zažije v sobotu kotel, který nikdy předtím v životě nepoznala.

Příbramská střela si přízně užívala už ve středu, což vracela častými úsměvy fanouškům. Když se ale pustila do kombinace úderů, zaplula do svého zápasnického modu. Natěšenost na sobotní bitvu nedokázala skrýt. Jako zvíře, které si jde pro svoji kořist. "Jsem šťastná za velkou podporu, doufám, že se vám bude líbit i zápas," roztleskala opět všechny přítomné čtyřiadvacetiletá Češka, která se v kleci potká s Američankou Liz Carmoucheovou.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Síla a odhodlání. Česká bojovnice Lucie Pudilová při tréninku v pražském nákupním centru Harfa.

Poté se představil Mrakodrap, nejvyšší muž UFC, Stefan Struve, těžká váha z Nizozemska. Bojovník s 213 centimetry spíše připomínal basketbalistu. Když ale vypustil svoji zadní ruku, jako by vyslal do světa naváděcí střelu. Poté rozpohyboval i své nohy, jeho trenér už dopředu nasadil grimasu v očekávání, že přijde nálož. Přišla.

Následoval pátý dárek pro fanoušky v podobě veřejných tréninků, dorazila čtyřka žebříčku, polotěžká váha Jan Blachowicz. Jestliže Polák předvede v oktagonu své nadšení, otočky a rozsah, který sázel při kopech, půjde za pár hodin v sobotu o velké představení. "Doufám, že budete podporovat mě, ne Thiaga," pohrozil s úsměvem směrem k fanouškům.

Pokud měla tohle být pozvánka na premiéru UFC Fight Night v Praze, splnila očekávání.

Reklama

Související témata: