Hlavní obsah

Americký medvěd se vrací. Je tu předkrm před hlavním chodem?

Chce třetí úspěch v řadě. První dvě zastávky byly vítězné, teď americký medvěd vyleze ze svého brlohu v Denveru potřetí a vydá se opět přes oceán, aby se předvedl v kleci. Stane se tak 14. září v Bratislavě na galavečeru organizace OKTAGON MMA. Jeremy Kimball v UFC skončil po čtyřech zápasech, jednou vyhrál, poté se přesunul do středu Evropy a v listopadu minulého roku seknul v prvním kole Miloše Petráška. Ten chtěl za každou cenu odvetu, dostal ji a v březnu v Ostravě prohrál podruhé. Teď před Kimballem bude stát německý protivník Timo Feucht.

Foto: Oktagon MMA

Miloš Petrášek se pokouší dostat soupeře na podlahu, ale Jeremy Kimball byl velký ořech.

Článek

Před Němcem dvakrát neuspěla česká síla ani technika. Jaké to je lovit amerického Grizzlyho, poznal Petrášek poprvé v O2 areně 17. listopadu minulého roku. „Myslím, že to bude rychlý střet. Nevím, jak případně celý zápas, ale začátek bude nejhorší," tipoval český bojovník. A nemýlil se. Do druhého kola se už nepodíval. "Díky za potlesk a také pískot, ten mě vyhecoval," okomentoval duel Kimball, který hodně lidí v hale překvapil. I když nesplnil váhový limit, do vypracované postavy měl daleko, jel si ve svém módu, kdy se nenechal ničím a nikým rozhodit.

"Vykouzlil dvě rány, které mě čistě trefily do obličeje a bylo K.O.," zavzpomínal Petrášek na porážku. Na Ostravu měl plán. „Budu ho šťavit od začátku a tlačit na pilu. Vysvětlím mu to až v kleci." Nakonec prohrál na body.

Petrášek vs. Kimball poprvé.Video: O2 TV Sport

Teď přichází třiadvacetiletý Němec, který má skóre sedm výher a jednu porážku. Všechny jeho duely skončily před limitem, ještě nepoznal třetí kolo. "Zápas vzal hned, jsem na něj zvědavý," nechal se slyšet Ondřej Novotný z organizace OKTAGON MMA.

V Bratislavě se proti sobě postaví medvěd a medvídek. Jeremy Grizzly Kmimball a Timo Teddy Feucht. "Pokud chcete velké věci, musíte dělat velké věci," napsal Feucht na svůj facebook. Slova musí proměnit v činy, pak se mohou dít velké věci.

"Píšeme si (s Kimballem), že by chtěl zápasit v září v o něco těžší váze, než je 93, aby se připravil na Viktora. Nejsem úplně nakloněn termínům 14.9 a 9.11., to nejsou ani dva měsíce, ale když mě něčím ultra přesvědčí, tak bychom s Pavolem řekli ok. Za mě 70 % ne, 30 % ano," řekl 28. července Novotný. Kimball patrně přišel s něčím ultra a organizátory přesvědčil. Zápas bude.

Za pár týdnů má dojít k dalšímu představení amerického zápasníka, 9. listopadu by se měl potkat v kleci s Viktorem Peštou v O2 areně. Po německém předkrmu hlavní chod s českým puncem? Dva chlapi, kteří zápasili v UFC.  "Velmi nás zajímá zápas Kimball versus Pešta. Pokud by se zranil někdo z ústřední dvojice zápasníků století (Attila Végh a Karlos Vémola), tak by jeden z nich pravděpodobně zaskočil," předeslal Novotný záložní plán pro akci, kde se předpokládá, že poprvé v historii bude v Česku na MMA pod jednou střechou více než devatenáct tisíc lidí. Tedy vyprodaná největší česká arena.

Kimball si ze dvou zápasů pod československou organizací připsal dvě výhry. Udrží v roce 2019 stoprocentní bilanci?

Odveta s Kimballem, Petrášek opět prohrál.Video: Sport.cz

Reklama

Související témata: