Hlavní obsah

Malý Tonda fandil, manželka byla nejpyšnější na světě. A Krpálek se těšil na radost v očích

Tokio

Tříletý Tonda Krpálek byl ještě v pyžamu, když nad ránem v televizi sledoval úvodní kola světového šampionátu judistů. „Táta vyhrál,“ hlásil poté, co viděl Lukáše Krpálka s rukama nad hlavou. Podobný obrázek mohl sledovat celkem pětkrát. „Jsem ta nejpyšnější žena na celém světě,“ hrdě se pak vyznala na Instagramu Eva Krpálková, když její životní partner dostával na krk světové zlato. Čerstvý mistr světa měl velkou podporu nejen od fanoušků v hale Budokan.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Lukáš Krpálek vybojoval podruhé titul mistra světa, když ve finále kategorie nad 100 kg porazil Japonce Hisajošiho Harasawu.

Článek

„V Praze se chystalo velké fandění. Přijela mamča, sestry od manželky,“ vykládal Krpálek a těšil se, až uvidí fotky a videa od svých nejvěrnějších podporovatelů. „Judisti se zase domlouvali, že budou fandit na Folimance, kde trénuju, že udělají promítání. Všem budu muset poděkovat za podporu,“ plánoval.

V tričkách s Krpálkovou podobiznou chodila spousta fanoušků i přímo po ochozech haly Budokan. „Hodně lidí to spojilo s dovolenou a zastavili se na judo. O většině jsem věděl, někteří mě tu překvapili. Díky nim jsem se tu cítil jako doma, i když jsem šel finále s japonským judistou. Když ti lidé jeli takovou dálku, musel jsem vyhrát,“ usmíval se.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Nase laska ma 3 narozeniny.. ❤️ #birthday🎂 #3yearsold #family #firemansam #cake

Příspěvek sdílený Lukas Krpalek (@lukaskrpalek),Čen 29, 2019 v 12:17 PDT

Už se ale těšil na nedělní cestu domů, za manželkou, Tondou a roční Mariankou.

I kvůli bolavým loktům ho čeká teď delší pauza od juda. „Musím je vyléčit směrem k olympiádě, takže září budu mít volnější. I když odpočinout si stejně pořádně neumím. Doma blbnu s děckama, hážu je po stropě… Kvůli té radosti v jejich očích to člověk dělá i přes bolest,“ má jasno světový šampion.

Reklama