Hlavní obsah

Obrovští chlapi na scéně. Kdo vyšle smrtící dělo?

Praha

Jsou oblíbení, fanoušci se na ně vždycky těší, i když může jít o chvilkou záležitost. Střet dvou těžkých vah má v sobě kouzlo výjimečného. Velcí chlapi, kteří na nějaké kilo nehledí, leckdy se jejich výška šplhá ke dvou metrům a jedna rána může v kleci, v ringu vše vyřešit. Jeden takový výživný souboj zažije sobotní galavečer organizace OKTAGON MMA. Proti sobě nastoupí domácí Martin Buday a český zápasník Daniel Dittrich.

Foto: Facebook: OK

Martin Buday v ráži. Koleno soupeře nikdy nepotěší.

Článek

Na úvod krátké prostorové představení. Buday má okolo 120 kilo, jeho soupeř o pár kilo méně, přesto metrák bez problémů pokoří. Buday měří 195 centimetrů, Dittrich je podle tapology.com o osm centimetrů menší. Tyto proporce se rozvlní na bratislavském zimním stadionu Ondreje Nepely.

„Můj hlavní cíl je teď vyhrát titul v těžké váze v organizaci OKTAGON MMA," neskrývá Slovák svůj současný cíl. Jeho sebevědomí se nelze divit. Posledních pět zápasů vyhrál, z toho čtyřikrát ukončil soupeře už v prvním kole. Ukončení na T.K.O. si oblíbil, od dubna 2018 jiné nezná.

„Nejsilnější stránkou do tohoto zápasu bude má velká motivace vyhrát," oponuje ostravský bojovník, který více než rok čeká na zápas. Do klece se vrátí po prohrané titulové bitvě s Michalem Martínkem. Šance na další duely byly, ale nepřálo mu štěstí.

„Tento zápas slibuje těžkotonážní bitvu dvou obrovských chlapů, kteří patří k tomu nejlepšímu, co nabízí československé MMA v těžké váze," je přesvědčený Pavol Neruda z pořádající organizace.

Součástí bratislavského galavečeru OKTAGON 14 bude více než deset zápasů v kleci. O titul si to rozdají v československé bitvě Tomáš Deák a Filip Macek. Proti sobě nastoupí také Samuel Krištofič s Robertem Pukačem. Slovenská naděje Ľudovít Klein potká v kleci Joao Paula Rodriguese de Souzu, který má na svém kontě více než padesát MMA zápasů. Jediným ženským duelem bude souboj semifinále projektu Y mezi Kateřinou Klinderovou a Ivy Haškovou.

Reklama

Související témata: