Hlavní obsah

Šampion utnul kariéru, teď hlásí návrat. Uvidíme, jestli se nemám zakopat do hrobu

Praha

Šampion hlásí návrat do boje. Po jedenatřiceti měsících si připíše zápas v oktagonu Ondřej Skalník, který ve svých dvou posledních bitvách získal tituly v zahraničních organizacích Aggrelin a UKFC. Jenže rozjetou MMA kariéru utnul, odjel na Nový Zéland, kde pracoval a cestoval. V sobotu se představí v Příbrami na galavečeru organizace GCF, kde ho čeká hlavní zápas s Karolisem Buslysem. „Cítím se skvěle, já si to umím zařídit, mám se fajn,“ je v klidu bojovník s přezdívkou Bubák.

Ondřej Skalník skolil soupeře na tréninku a chce v tom pokračovat i na galavečeru v Příbrami.Video: Sport.cz

 
Článek

Během přípravy se mu postupně změnili čtyři soupeři. Zranění a úřady si nevybírají. Posledním, snad konečným, je třiadvacetiletý Litevec, ten své minulé dva duely vyhrál. O něm se český zápasník dozvěděl pět dnů před zápasem.

„Více než rok jsem cestoval, pracoval a odpočíval na Novém Zélandu. Zápasy mi strašně chyběly. Trénoval jsem s místními kluky, ale kvůli cestování to byl týden tam, týden jinde, takže žádná solidní příprava," přiznává dvaatřicetiletý Skalník.

Galavečer pomůže nadaci Jakuba Voráčka
Na turnaji GCF 50: CAGE FIGHT PŘÍBRAM přispějí zápasníci a fanoušci nadaci KLUK PUK, která pomáhá získat prostředky na pomoc lidem s roztroušenou sklerózou. "Já na kluky, jsou to frajeři, často koukám v telce. Je mi líto, že v sobotu nebudu v Příbrami osobně. O to víc děkuju na dálku všem bojovníkům za podporu právě naší nadace. Těším se na fotky a videa ze sobotního galavečera," nechal se slyšet útočník Philadelphie.

MMA odhodil na vedlejší kolej po třech výhrách a dvou získaných mistrovských pásech. Jenže volání z druhého konce světa a čas s přítelkyní dostal přednost.

„Ondra je jeden z nejlepších českých zápasníků ve své váhové kategorii u nás, tedy do 61 kilo. Trochu mu vyčítám, že odjel na Nový Zéland a přišel o nejlepší období, když měl v kapse německý a anglický titul," vrací se k rozhodnutí z roku 2017 Daniel Barták, hlavní kouč Penta gymu.

Po návratu se Skalník začal vracet do zápřahu pozvolna, postupně přidával na tréninku a ubíral také na váze, protože tento zápasník má velmi pozitivní vztah k jídlu. Slušně řečeno. Navíc jeho další vášní jsou zbraně, takže si dokáže obživu i ulovit. „Jsem známý jako obrovskej mlsounek, který nedokáže kremroli odolat, ale překvapivě šla váha lehce."

Foto: Achiv: Ondřej Skalník

Více než rok strávil Ondřej Skalník na Novém Zélandu s přítelkyní Barborou Štáhlovou. Od návratu často slyší - kdy bude svatba.

V sobotu se postaví do klece v Příbrami, kde se narodil. Comeback s nádechem sentimentu. „Tam to mám hodně rád, narodil jsem se zde. Je otázka cti tady zápasit, potkat všechny své kamarády, známé," nezastírá emoce Skalník, který ví, že tento duel napoví, kam se může jeho kariéra dále ubírat.

„První zápas bude klíčový, řekne, jestli mám co nabídnout české scéně, nebo se mám zakopat do hrobu. Pokud vyhraju, nezraním se, chtěl bych pokračovat, ještě mám dva tři roky před sebou. Můj ambicionzí cíl je KSW, tam bych si chtěl jednou zazápasit," odtajňuje své sny zápasník, kterému se náklonost ke zbraním na druhém konci světa hodila. Zde našel parťáky pro svoji zálibu.

Foto: Archiv: Ondřej Skalník

Tituly se nevyhrávají každý den. Ondřej Skalník s pohárem od německé organizace Aggrelin.

„Vždycky jsem chtěl být vojákem, mám rád zbraně, prodávám je. Na Zélandu jsem se živil taky střelbou na sadu. Lov je zde po ragby sport číslo dvě, je zde 40 tisíc registrovaných lovců, prakticky od dětství tam každý loví, tohle zažít s místními byl zajímavý zážitek."

Teď bude muset vytasit jiné zbraně, ty střelné zůstanou v domácím trezoru. „Já se zbraní bojím, radši se peru s kluky na žíněnce, než abych na někoho střílel, ale každý má své. Když byl na Novém Zélandu, psali mi o Ondru manažeři z ACA, což je první ruská liga, možná i Oktagon by se o něho mohl zajímat. Budoucnost má dobrou. Než odjel, šel hodně nahoru. Myslím, že končit by byla blbost," dodává Barták.

Reklama

Související témata: