Hlavní obsah

Olympijský šampion konečně předvede své umění i českým fanouškům. Za kolik budou lístky?

Praha

Před třemi lety se mu klaněl judistický svět v olympijském Riu, letos si podmanil při mistrovství světa v Tokiu kolébku svého sportu. Jenže šanci předvést své umění v bitvách s elitou i domácím fanouškům zatím Lukáš Krpálek neměl. Příští rok ji dostane, první tři květnové dny bude pražská O2 arena hostit evropský šampionát.

Foto: Michal Osoba

Judista Lukáš Krpálek povzbuzoval své parťáky při mistrovství světa v Tokiu.

Článek

„Zatím jsem tam chodil na hokej nebo tenis při Fed Cupu a Davis Cupu,“ vypočítává Krpálek, jehož tchánem je předseda Českého tenisového svazu Ivo Kaderka. I při pohledu na kurt či ledovou plochu už si ale představoval, jak to bude vypadat, až se v největší české hale objeví čtyři judistická tatami.

„Bude to na naše poměry něco úplně jiného. Vždyť tu byly akorát světové nebo evropské poháry v malých halách, teď věřím, že judo zaplní i O2 arenu a bude to výjimečná akce,“ těší se Krpálek, jenž v těchto dnech místo tréninků leží s horečkami v posteli.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Předseda Českého svazu juda Jiří Dolejš.

Organizátoři mohou využít jen část sedaček spodního patra arény, kratší strany zaberou prostory pro vyhlašování a rozcvičování. Kapacita pro turnaj je tak plánovaná na 4500 diváků.

Třetina je vyblokována pro delegáty, sponzory, média a závodníky, druhá třetina pro členskou základnu. Do prodeje tak v pátek šlo 1500 lístků ve třídenních balíčcích, jejichž ceny jsou 1170 a 1470 korun, s prodejem vstupenek na jednotlivé dny pořadatelé nepočítají.

„Kapacita kolem pěti tisíc diváků je na evropských šampionátech standardní, samozřejmě v Rusku se zaplní zimní stadiony, větší návštěvy jsou i v pařížské hale Bercy,“ říká předseda Českého svazu juda Jiří Dolejš, jenž počítá i s využitím Krpálka jako hlavní tváře šampionátu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Grand Slam Brasília a Krpošova 11. grandslamová medaile 🔥 ➖ #czechjudo #judobrasilia #judo #grandslam #czechteam

Příspěvek sdílený Czech judo (@czechjudo),Říj 21, 2019 v 12:38 PDT

„Jako olympijský vítěz je ikonou českého juda, máme štěstí, že máme tak úspěšného sportovce,“ uvědomuje si.

Šampionát, který má rozpočet 60 milionů korun, se do Prahy vrací po 28 letech, v roce 1991 se o medaile bojovalo ve Sportovní hale.

Reklama

Související témata: