Hlavní obsah

Dvojnásobná olympijská vítězka ukončila kariéru. Hrozila jí ztráta zraku

Její kariéra je vyzdobena úspěchy, na které drtivá většina hledí s největším respektem. Boxerka Nicola Adamsová získala na olympijských hrách dvě zlata, z mistrovství světa si odvezla čtyři medaile. Po přechodu mezi profesionálky neprohrála, ale zdraví je jen jedno. Britská Lvice se obává o svůj zrak a v sedmatřiceti letech se rozhodla ukončit kariéru.

Foto: Facebook: Nicola Adams

Boxerka Nicola Adamsová získala na olympijských hrách dvě zlata, další úspěch už nepřidá, ukončila kariéru.

Článek

Zlatý olympijský Londýn 2012, zlaté Rio 2016 a také zlaté mistrovství světa v tom samém roce. Rodačka z Leedsu, která bojovala ve váhové kategorii do 51 a 54 kilogramů, odchází jako nepřehlédnutelná legenda.

„Jsem nesmírně poctěna, že jsem reprezentovala naši zemi. Vyhrála jsem dvakrát olympiádu, poté jsem získala pás šampionky WBO. Tohle je splněný sen," citoval server thesun.co.uk Adamsovou.

Poslední zápas si připsala v září, ten po deseti kolech skončil remízou, předchozích pět profi duelů vyhrála. „Byla jsem trochu rezavá, nebyl to můj nejlepší výkon," řekla v září pro BBC.

Adamsová naznačila, že uvažovala o návratu k amatérům, aby se mohla zúčastnit třetích olympijských her. Jenže po pár týdnech je vše jinak.

„Bylo mi oznámeno, že jakákoliv rána na mé oko by s největší pravděpodobností znamenala nenapravitelné poškození a trvalou ztrátu zraku," vysvětlila sportovkyně své rozhodnutí o konci kariéry.

Foto: Facebook: Nicola Adams

Boxerka Nicola Adamsová s mistrovským pásem organizace WBO.

V roce 2012 byla Adamsová nominována na BBC Sports Personality Award. První velkou medaili získala před dvanácti lety na evropském šampionátu, celkem na vrcholných akcích vybojovala osm prvních a čtyři druhá místa. Další nepřidá, zdraví je jen jedno a má větší cenu než všechny medaile světa.

„Bylo mi ctí zápasit na světové scéně. Jsem hrdá na své úspěchy, je to něco, co ocením po zbytek mého života. Pověšení rukavic bylo vždy těžké, ale nikdy jsem se necítila šťastnější a jsem opravdu hrdá, jak daleko se tento sport dostal."

Reklama