Hlavní obsah

Radoval se soupeř. Boxer Ducár prohrál ve Francii titulový zápas s Lofidim

Rozhodčí zvedl ruku soupeři. Po dvanácti kolech odešel z ringu český boxer poražen. Vasil Ducár prohrál souboj o frankofonní titul organizace WBC v křížové váhové kategorii do 90,7 kg s Francouzem Hervem Lofidim na body. Devětadvacetiletý reprezentant v Paříži neuspěl ani ve druhém dvanáctikolovém duelu, který v kariéře absolvoval.

Foto: Facebook: Vasil Ducár

Vasil Ducár nevybojoval ve Francii mistrovský pás organizace WBC.

Článek

"Jsem přesvědčen, že pokud bude zápas alspoň trošku vyrovnaný, rozhodčí se přikloní k domácímu boxerovi. Budu muset být přesvědčivě lepší, nejlépe vyhrát před limitem. Plánuji urvat výhru," řekl český boxer ještě před duelem.

Ducár byl podle žebříčku webu boxrec.com papírovým favoritem, neboť mu před zápasem patřilo 28. místo, zatímco Lofidi byl až 64. V úvodu byl domácí boxer aktivnější, v 5. kole se poprvé výrazněji připomněl Ducár, ale pak byl souboj vyrovnaný. Rozhodčí následně určili vítězem jednatřicetiletého Francouze.

Ducár nenavázal na nečekané vítězství z října loňského roku, kdy v Lille knokautoval sedm sekund před koncem závěrečného 10. kola domácího Samuela Kadjeho a nečekaně získal světový titul menší organizace WBF. V červnu poté prohrál ve svém dosud největším boxerském zápase v boji o pás světového šampiona organizace IBO s Jihoafričanem Kevinem Lerenou na body.

Reklama