Hlavní obsah

Šampion Procházka jako ambasador. Dorazí do Brna také Muradov?

Brno

Ceny bojovníků stoupají, akcí ale pomalu přibývá a některé už patří mezi stálice. V Brně se usadila FUSION-Fight Night series. Mix bojových sportů nabídce dvěma tisícům fanoušků 23. listopadu aréna Boby Hall. „Na oko půjde o stejnou akci jako vždy, podstatná změna bude v zařazení zápasů a pyramidy podle nových FUSION pravidel. Pro jednoduché objasnění se jedná o thajský box, jak jej znáte, ale v malých MMA rukavicích,“ vysvětluje zvýšení atraktivity organizátor a trenér Martin Karaivanov.

Foto: FUSION-Fight Night series

Brno má FUSION-Fight Night series. V sobotu představí další porci adrenalinu.

Článek

Proč děláte mix akci bojových umění, proč ne třeba jen MMA, které je nyní na vlně?

Je to jednoduché. Stále pořád je zde velká základna postojářů. Náš Jetsaam Gym je také z půlky thajský box a MMA a překvapivě hodně zápasníků mělo o FUSION pravidla velký zájem. Navíc je dlouhou dobu tento galavečer multisportovní, vždy jsme měli mix bojových umění ať už v ringu nebo v kleci.

Spolupracujete s organizací OKTAGON MMA, proč?

Jedna věc je, že hlavní MMA zápasníci Jetsaam Gymu a tím pádem i domácí jsou podepsaní pod Oktagonem, např. Andrej Kalašnik. Navíc máme s Ondrou Novotným a Palem Nerudou dobré vztahy a není důvod neobsadit i jejich zápasníky, což přinese užitek oběma stranám.

Která jména budou největšími hvězdami sobotního turnaje?

Určitě poslední tři zápasy hlavní karty - Dohnal, Shestakov, Kalašnik, Janka, Malach a Jartim, plus samozřejmě zápasníci FUSION pyramidy, kteří nemají tak velký hajp, ale odzápaseno mají opravdu hodně.

Akcí začíná přibývat, není problém sehnat dostatek kvalitních zápasníků?

Mnoho zápasníků je upsáno právě pod Oktagonem a jak jsem řekl, můžou startovat i u nás, takže zase takový problém to není. I když na tento FUSION se nám vše dost zkomplikovalo a další hlavní jména nemůžou nastoupit kvůli zraněním a nemocem. Mimo je Brichta, Paradeiser, Gottvald, Hošek, Raška, Daniš, Hromek, Pukač, Wittner, Bartl a mnoho dalších. Bohužel se vše tak sešlo, že není už kam sáhnout.

V jakých mantinelech se pohybují odměny zápasníků na Fusionu?

Jsou dražší než v minulosti, ale jsem vázán mlčenlivostí, takže nemohu prozradit více. Jediné, co můžu říct je, že zápasníci Oktagonu dostávají stejné peníze jako v domácí organizaci. Dodržujeme dohody a smlouvy.

Je složité sehnat sponzory, jaký máte rozpočet?

Rozpočet se za ta léta nafouknul a je určitě šestimístný. Stále jednáme s novými partnery a budeme se snažit posunout akci mnohem výš.

Foto: Spoony

Hvězda českoho MMA Jiří Denisa Procházka s trenéry Jaroslavem Hovězákem (vlevo) a Martinem Karaivanovem..

Kolik bude v sobotu nakonec zápasů na kartě?

Zatím máme 9 zápasů + 2 předzápasy. Vše ale v tuto chvíli ještě dolaďuje. Deadline jsme si dali do středy.

Jak to je se vstupenkami, kolik míst je už prodáno?

Kapacita haly je přibližně kolem dvou tísíc míst. V pondělí byla necelá třetina ještě volných. Vstupenky pomalu ale jistě mizí. Určitě se budou dát zakoupit ještě na místě, kapacitu můžeme navýšit.

Zúčastní se akce také Jiří Procházka, šampion japonské organizace RIZIN?

Jiří je ambasadorem FUSION FN a na akci určitě nebude chybět. Příjemná pro diváky bude i after party, kam zavítá a fanoušci si s ním budou moci udělat fotku. Přislíbenou máme i účast od Macha Muradova a na after dorazí i zápasníci galavečera.

Reklama