Hlavní obsah

Konec komplimentů, jde se do ringu! Chystá se bitva USA vs. Kuba

Las Vegas/Praha

A je to tady, těžká váha se hlásí o pozornost. Boj o titul profesionálního mistra světa v boxu organizace WBC se stane za pár hodin skutečností. Repete mezi provazy si dají Deontay Wilder a Luis Ortiz. Celkem mají tihle dva za sebou přes sedmdesát zápasů a z nich vzešla jediná porážka. Tu si připsal právě Ortiz se soupeřem, se kterým vstoupí v sobotu do ringu v Las Vegas. Vyhraje opět mladší Američan nad starším Kubáncem?

Foto: STEVE MARCUS, ČTK/AP

Deontay Wilder (vlevo) a Luis Ortiz při setkání s médii před titulovým zápasem.

Článek

Wilder obhájil titul profesionálního mistra světa těžké váhy organizace WBC. V New Yorku knokautoval v desátém kole Ortize a připravil mu první porážku v kariéře. Sám udržel i ve čtyřicátém duelu čistý štít, přičemž jen jednou neukončil zápas před limitem. Tahle zpráva obletěla svět na začátku března minulého roku. Co se bude psát po jejich druhém duelu?

Pokud se budeme držet čísel a statistik, ty hovoří pro Wildera. Je o šest let mladší, je vyšší, má více výher, a ještě v kariéře neprohrál. Udrží si Bronzový bombarďák čistý štít i po druhé zkoušce s King Kongem?

Deontay WilderJméno a příjmeníLuiz Ortiz
22. října 1985, TuscaloosaDatum a místo narození29. března 1979, Camargüey
USAStátní příslušnostKuba
201 cmVýška193 cm
2008Profesionálem od2010
41 výher (z toho 40 k.o.), jedna remízaBilance v profesionálním ringu31 výher (z toho 26 k.o.), jedna porážka
2.Postavení na žebříčku Boxrec8.
Bronzový bombarďákPřezdívkaKing Kong

Ortiz se cítí ve čtyřiceti ve skvělé formě, podle něj na věku nezáleží. A není sám. „Vždycky jsme slyšeli o jeho věku, jeho věku, jeho věku, ale koho to opravdu zajímá. Viděli jsme mnoho lidí v jeho letech a stále makají a porážejí mladší. Vzpomínám si na dva, kteří odvedli úžasnou práci. Bernard Hopkins, George Foreman se vrátil v 45 46 letech a ukázal nemožné. Musíme pochopit, že věk není nic jiného než číslo," citoval fightsport.tv Wildera.

V Američanovu výhru věří Andy Ruiz, mistr světa organizací WBA, WBO a IBF. Ten získal tyto tituly v červnu, když na něj nestačil Anthony Joshua a připsal si první porážku. „Wilder je můj velký kamarád. Je mladší a silnější bojovník, myslím, že vyhraje, to je moje předpověď. Hodně štěstí."

Wilder je známý tím, že umí boxovat a také mluvit, což potvrdil i při setkání s médii před víkendovým duelem. „Mám pocit, že jsem nejlepší na světě, vím, že jsem nejlepší na světě. Je to odvážné, ale říkám to s důvěrou a hrdostí."

Podobnými pocity oplývá také soupeř, který tvrdí, že je výborně připraven. „Nikdy nevíte, co Wilder udělá, pokud jde o jeho přistup k zápasům. Jedna věc je ale jistá. Duševně i fyzicky jsem připraven nejlépe, jak jsem mohl, takže on může přijít s čímkoliv. Žádný problém. Jsem připraven ukončit zápas před limitem," nechal se slyšet čtyřicetiletý Ortiz, který také řekl, že soupeř je králem těžké váhy poslední dekády, dokud ho někdo nedokáže porazit.

V ringu se rozhodne, kdo je lepší. Jednu zkušenost už spolu mají, na pomyslné body vede 1:0 Wilder.

Reklama