Hlavní obsah

Tragédie. Zápasnice kickboxu zemřela po vážném zranění hlavy

Praha

Svět sportu dokáže být někdy krutý a vybere si největší daň - lidský život. Před pár dny utrpěla vážné zranění hlavy v anglickém Southamptonu kickboxerka a zápasnice MMA Saeideh Aletahaová, která i přes lékařský zákrok následně v nemocnici zemřela. Osudný se jí stal duel v K-1.

Foto: sherdog.com

Saeideh Aletahaová podlehla po zápase zraněním, nepomohla ani lékařská péče.

Článek

Podle serveru TMZ byla zápasnice přijata na kliniku ve vážném a život ohrožujícím stavu. Policie BBC News potvrdila, že sportovkyně zraněním podlehla. Bylo jí teprve 26 let.

„Aletahaová měla nádherný charakter a krásnou duší. Její odhodlání pro sport bylo 110procentní. Před několika měsíci si u nás našla své místo, stala se součástí rodiny. Bude nám velmi chybět," zveřejnil na sociálních sítích Exile Gym, kde tato sportovkyně trénovala.

K nešťastné události se vyjádřil také organizátor, který akci Fast & Furious Fight Series pořádal: „Po sobotní show s politováním oznamujeme, že po jednom z našich zápasů jedna z bojovnic, Sai Aletahaová z Lookborai, která prohrála, bohužel utrpěla zranění a dostala se do kritického stavu, ze kterého se nezotavila. Naše myšlenky nyní směřují k celé rodině, přátelům a týmovým kamarádům."

V poslední době nejde o ojedinělou smrt v bojových sportech. Před dvěma týdny zemřel sedmadvacetiletý australský boxer Dwight Ritchie při tréninku.

Na konci září zesnul bulharský boxer Boris Stančov při zápasu v Albánii poté, co se v pátém kole duelu pérové váhy s domácím Arditem Muržou po úderu na hlavu v rohu zhroutil. V červenci zemřel na následky krvácení do mozku ruský reprezentant Maxim Dadašev, ve stejném měsíci podlehl zraněním hlavy také třiadvacetiletý argentinský boxer lehké váhy Hugo Alfredo Santillan.

Reklama

Související témata: