Hlavní obsah

Soupeř je na světě. Do cesty českého samuraje se postaví bojovník s 20 zápasy v UFC

Bude nahánět Dobermana. Japonská organizace Rizin FF odhalila jméno soupeře pro českého zápasníka MMA Jiřího Procházku. Šampion polotěžké váhy bude ve svém posledním duelu z podepsané smlouvy hájit mistrovský pás v polotěžké váze. Proti němu se postaví C.B. Dollaway, který má přezdívku The Doberman.

Foto: RIZIN Fighting Federation

Uspěje jiří Procházka i v další duelu pod organizací Rizin FF?

Článek

Šestatřicetiletý Američan má v MMA za sebou 26 zápasů, 17krát vyhrál a 9krát prohrál. Do Rizinu přichází z UFC, kde působil od roku 2008 a stihl zde dvacet duelů. Zápasil také s Michaelem Bispingem, se kterým prohrál v roce 2015 na body. Předtím prohrál s Lyoto Machidou. Poslední výhru si připsal v březnu 2018, když porazil Hectora Lombarda, následně prohrál v září s Khalidem Murtazalievem. Nyní ho čeká po více než roce český bojovník z brněnského Jetsaam gymu. V srpnu Američanovi antidopingová organizace USADA udělila dvouletý zákaz za porušení antidopingové politiky UFC, ten platí od loňského prosince. Dollaway byl pozitivně testován na anastrozol.

„Pro obhajobu nám jméno vybrali organizátoři. Jde o jejich rozhodnutí a my na něj kývli. Dollaway přichází z UFC, kde byl více než deset let. Nejde o jméno, které by zvonilo českému fanouškovi, ale má za sebou dvacet zápasů v UFC, což je vizitka, která o něčem svědčí," okometoval soupeře Procházkův trenér a manažer Martin Karaivanov.

Procházka po poslední výhře nad Maldonadem
Necelé dvě minuty, K.O. a konec zápasu. Přesně 109 sekund. „To mě trochu překvapilo, ale od začátku jsem věděl, jak chci zápas směřovat. Radši počítám s tím, že to bude delší, že budu muset pracovat, že se nadřu. Takto získávám větší jistotu do svého výkonu. Tenhle zápas vyšel nakonec podle nejlepších představ."

Procházka je o devět let mladší, přesto má za sebou už 29 zápasů v MMA, tedy o tři více než soupeř (25 výher, 3 porážky a jedna remíza). Pětadvacetkrát jeho zápas skončil v prvním kole! Naposledy odešel poražen v roce 2015, když byl nad jeho síly Muhammed Lawal, tomu letos porážku vrátil a český zápasník vybojoval titul japonské organizace.

Foto: Spoony

Jiří Denisa Procházka s trenéry Jaroslavem Hovězákem (vlevo) a Martinem Karaivanovem..

Procházkův soupeř se řešil dlouho, nakonec dopadla varianta, se kterou moc tipérů nepočítalo. Hovořilo se také o sjednocovacím titulu s organizací Bellattor a Ryanem Baderem, z tohoto výživného menu na konci tohoto roku ale sešlo.

21. duben 2019
Hrdost a touha po vítězství z něj jen sálala. Dočkal se radosti a loučil se opět s vlajkou. Český zápasník MMA Jiří Procházka vybojoval v Jokohamě na galavečeru organizace Rizin FF mistrovský pás v polotěžké váze do 93 kilo, když porazil Američana Muhammeda Lawala. Právě si zapsal největší mezinárodní úspěch českého MMA.

Pokud Procházka v Rizinu titul obhájí, bude se chtít patrně posunout v kariéře dále, sám několikrát řekl, že chce bojovat s nejlepšími bojovníky. Ve hře je tedy především Bellator a UFC.

„Situace je taková, že sbíráme informace, o Jiřího je zájem, ale budoucnost budeme řešit až po prosincovém duelu. Myslím, že by nebylo nyní fér se pouštět do nějakých spekulací. Možnosti jsou, z toho vyplývá, že není jedna," řekl k možné další smlouvě Karaivanov.

Reklama

Související témata: