Hlavní obsah

Pohyby u XFN. Stoprocentní majitel, turnaj v Praze a evropská expanze?

Praha

Další krok na československé scéně bojových umění. Organizace XFN má stoprocentního vlastníka. Vládu a rozhodování přebrala oděvní společnost Double Red. Ta má vlastní představu o budoucnosti. A podle vyjádření jejího majitel myslí mezinárodně. V roce 2020 se chce XFN představit v pěti zemích, kde hodlá uspořádat osm galavečerů. Na jaře dojde i na Prahu.

Foto: Facebook: XFN

Logo organizace XFN.

Článek

„Naším cílem je z XFN vybudovat úspěšnou evropskou organizaci bojových sportů. Double Red vždy investoval do mladých sportovních talentů a investice do XFN je dalším logickým krokem v našem otevřeném přístupu k bojovým sportům," okomentoval současný stav Marcel Kolenička, majitel společnosti. Obsah a cenu transakce ale upřesnit nechce.

Nejbližší akcí této organizace je turnaj 14. prosince, který se koná v Bratislavě. Zde se má představit v hlavním zápase Petr Kareš a Samuel Krišfotič. Boj bez rukavic podle pravidel barmského boxu. Na programu je dále třináct zápasů v MMA a K-1.

„V současné době se těším na svůj zápas s Pirátem i na další duely, které mě čekají," pověděl Kareš, který je spojován s turbulentní historií této organizace, tedy také s dlužnými částkami.

„V současné době řešíme poslední reklamace vstupenek. U zápasníků probíhají individuální platby prozatím bez problémů. Petr Kareš je momentálně v roli zápasníka. Vedením organizace je pověřen Marcel Kolenička," popsal současný stav majitel.

Další akcí XFN má být Praha, a to 6. března na Královce, kde by se měl v hlavním zápase večera údajně představit Petr "Monster" Kníže. Organizátoři mají v plánu také zápasy K-1 v malých rukavicích a další fight bez rukavic.

V minulosti tato organizace prohlašovala, že chce expandovat za hranice Československa, jenže trhák se nekonal, přesto XFN chce jít znovu mimo Česko a Slovensko, kde se MMA v posledních letech daří.

„Budeme se zaměřovat na střední Evropu a země, ve kterých má Double Red již dnes vytvořené podmínky pro úspěšný rozvoj," dodal Kolenička.

Jaká bude realita za pár měsíců?

Reklama

Související témata: