Hlavní obsah

Roztržený ret a nakopaný rozkrok. Černá nizozemská noc v UFC

Washington/Praha

Úspěch od neúspěchu dělí tenká linie. Balanc na žiletce, kdy se vmžiku může vše překlopit na stranu, na které nechcete stát. Tyto stavy zažili Alistair Overeem a Stefan Struve na víkendovém galavečeru UFC ve Washingtonu. Oba byli blízko k výhře u nejvyhlášenější MMA organizace světa, jenže vše dopadlo naopak. Oba odešli z oktagonu poraženi. První s roztrženým rtem, druhý s nakopaným rozkrokem.

Foto: Profimedia.cz

Alistair Overeem prohrál zápas pár sekund před koncem, navíc má roztržený ret.

Článek

Overeem je nizozemský bojovník, který má zkušeností na rozdávání. Jen v MMA má přes šedesát duelů. V posledním padl. Přitom byl kousek od vítězství a třetí výhry v řadě.

Jairzinho Rozenstruik ze Surinamu prohrával, fyzicky uvadal a byl blízko ke své první profesionální porážce v MMA. Do konce zápasu zbývala chvíle, jenže v kleci není nic formalitou. Osm sekund před koncem pětadvacáté minuty přiletěla jedna rána a fanoušci v hale nadskočili. Rozhodčí vše ukončil, oficiálně čtyři sekundy před koncem duelu.

Pravý hák, poslední pokus na zvrat, který vyšel. Overeem šel na zem, sice okamžitě vstal, ale rozhodčí zápas odmával, nedal mu šanci. Pár sekund a vyhrál by, jenže vše se v sekundě otočilo. Navíc si odnesl nepříjemně roztržený ret až k nosu.

"Byl to tvrdý boj a on je opravdu chytrý chlap, přinutil mě makat. Já ale nepotřebuji mnoho, jedna střela, jedno zabití," popsal vítěz své ukončení. K duelu se vyjádřil také druhý muž, když už měl ústa sešitá. "Ret není úplně sexy. Jestliže se mě ptáte na ukončení zápasu, bylo trochu předčasné."

Stefan Struve, další nizozemský zástupce, který prohrál. Přitom i v tomto případě mohlo být vše jinak. Mrakodrap, což je jeho přezdívka, poznal v kleci bolest, kterou nechce zažít žádný chlap.

Američan Ben Rothwell ho dvakrát kopl do rozkroku a 213 centimetrů vysoký borec se svíjel na zemi bolestí. Pokaždé dostal od rozhodčího pět minut na srovnání. Pokud by řekl, že nemůže pokračovat, neprohrál by. On se ale pokaždé vzpamatoval a šel dál bojovat.

Jenže toho využil soupeř, který evidentně otřeseného soka posadil na zadek. „Nemohu s tím nic dělat, snažil jsem se omluvit, jak jsem mohl a pochválit ho, že je chlap. Musíme jít dál," řekl k zápasu osmatřicetiletý Rothwell.

Ten Struveho ukončil tři sekundy před koncem druhého kola, když ho natlačil na pletivo, kde ho několikrát přesně zasáhl a rozhodčí duel předčasně ukončil.

Reklama

Související témata: