Hlavní obsah

Joshua chce boxovat v červnu doma v Londýně

Britský boxer Anthony Joshua, aktuální světová jednička těžké váhy, chce svůj další zápas absolvovat v červnu v Londýně. Ideálně na novém fotbalovém stadionu Tottenhamu Hotspur, kde by jeho souboj mohlo sledovat 62 000 diváků.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Král těžké váhy Anthony Joshua chce v červnu boxovat v Londýně.

Článek

Soupeřem třicetiletého boxera, který loni v prosinci v Saúdské Arábii porazil Američana Andyho Ruize a získal zpět tituly profesionálního mistra světa organizací IBF, WBA, WBO a IBO, by měl být Kubrat Pulev z Bulharska. Jeho jméno však ještě oficiálně potvrzeno nebylo.

"Chce boxovat v Londýně. Jednání začínají, ale požádal mě o to. Měli jsme nabídky z Dálného východu, Středního východu, Afriky, Ameriky nebo Turecka. Ale Anthony mi řekl jasně: Chci se vrátit domů a boxovat v Londýně. Mám za sebou zápas v Madison Square Garden, byl jsem v Saúdské Arábii, teď chci domů. Na ostatní nabídky zapomeň," uvedl promotér Eddie Hearn pro Sky Sports.

Joshua, který se narodil ve Watfordu nedaleko Londýna, boxoval v britské metropoli naposledy v září 2018, kdy ve Wembley porazil Rusa Alexandra Povětkina. Olympijský vítěz z Londýna 2012 mezi profesionály absolvoval 24 zápasů, prohrál jen loni v červnu v New Yorku s Ruizem.

Reklama