Hlavní obsah

Smutný boj na druhém konci světa. Zažije Dvořák v UFC tichou premiéru?

Praha

Životní premiéru pod slavnou značkou mělo vidět tisíce diváků. Jenže hala v Brazílii, kde má v sobotu proběhnout turnaj UFC, zůstane patrně prázdná. V tichu má zápasit také český bojovník David Dvořák. Atmosféra, kterou nezažijete ani na amatérské lize. Tady nebude nikdo. Taková je daň, která se skrývá za zkratkou Covid-19.

Foto: UFC

Akce UFC v Brazílii bude bez diváků.

Článek

„Podle informací UFC turnaj bude, v horším případě bez diváků," napsal Dvořák Sport.cz ve čtvrtek odpoledne. Za pár hodin se varianta bez fanoušků stala velmi pravděpodobná. Samotná UFC ještě tento fakt nepotvrdila.

O hale bez diváků píše server forbes.com a další zahraniční média. Důvodem uzavření haly pro 14. března je epidemie koronaviru, která zasáhla celý svět.

Organizace UFC ve čtvrtek zrušila také setkání zápasníků s médii. „Vše jde podle plánu. Na začátku bylo s UFC pár nesrovnalostí, ale teď vše vypadá dobře. V úterý jsem nafasoval oblečení, ve středu je setkání s médii, točení videí, ve čtvrtek máme otevřený trénink pro veřejnost a v pátek hurá na vážení. Pak to hlavní, zápas, kvůli, kterému jsme tady," referoval Dvořák o situaci ještě v úterý.

Uběhlo pár hodin a došlo na přísnější opatření. Otázkou zůstává, co bude s dalšími turnaji UFC. Ve středu zrušila galavečer také organizace KSW v Lodži, předtím také OKTAGON MMA. K nim se přidaly a postupně přidávají další akce.

„Nejvíce se situace zkomplikovala zápasníkům, kteří mají dva a půl dne do váhy. Veškerá snaha a utrpení je bez vyvrcholení. Navíc jde o velké finanční ztráty," řekl v úterý Sport.cz Ondřej Novotný, jeden z majitelů stáje OKTAGON MMA.

V Polsku měl zápasit příští víkend Patrik Kincl. Nebude. „Podle mě pořádně nikdo neví, co bude, v Evropě bude situace všude stejná," okomentoval stav Kincl.

Akce ruší i Český svaz MMA. "Respektujeme nařízení Bezpečnostní rady státu, proto rušíme amatérskou ligu a nejbližší reprezentační srazy a tréninky. Zdraví je na prvním místě. Podle vývoje situace budeme reagovat. Kvůli současné situaci neproběhne také na jaře tradiční galavečer GCF, počítáme s turnajem až na podzim," řekl Michal Hamršmíd, předseda ČSMMA a organizátor GCF.

S americkou organizací PFL podepsal kontrakt také Michal Martínek, i on zatím neví, jaká bude situace za velkou louží za pár týdnů, měsíců.

Reklama

Související témata: