Hlavní obsah

Čeští boxeři si v Londýně účast na olympiádě nevybojovali

Londýn

Nikdo z českých boxerů a boxerek si na olympijské kvalifikaci v Londýně nedokázal vybojovat postup do Tokia. V prvním kole v pondělí neuspěli Pavel Polakovič a Miloš Bartl, ve druhém kole skončila cesta Kevina Godly.

Foto: www.boxmcr.cz

Finálové boxerské zápasy mistrovství republiky zažije legendární Lucerna (ilustrační foto)

Článek

Polakovič ve váhové kategorii do 69 kg prohrál s Ademem Fetahovičem z Bosny a Hercegoviny 0:5 na body, Bartlův duel se Švýcarem Angelem Roquem ukončil rozhodčí s ohledem na zranění českého reprezentanta už před koncem prvního kola. "Mám zlomenou ruku. Cítil jsem ihned po úderu, jak mi přeskakují kosti v ruce," uvedl Bartl na facebooku.

Osmnáctiletý Godla byl jediným Čechem, který v Londýně dokázal vyhrát zápas. Ve druhém kole kategorie do 57 kg ale nestačil na domácího favorita Petera McGraila. S dvojnásobným bronzovým medailistou z mistrovství světa prohrál 0:5. Turnajová jednička této kategorie si tak zajistila postup do Tokia.

Londýnský kvalifikační turnaj po třetím dnu skončil. Mezinárodní olympijský výbor se jej rozhodl s ohledem na měnící se celosvětovou situaci pandemie koronaviru předčasně ukončit.

Reklama