Hlavní obsah

Pošlete do ulic armádu. Musíte všichni poslouchat, radí hvězda v boji s koronavirem

Dublin/Praha

Sám je bezpochyby mužem akce a totéž teď očekává od svých krajanů. Hvězdný bijec MMA z prestižní ligy UFC Conor McGregor naléhá na své irské krajany, aby během pandemie koronaviru striktně dodržovali karanténu. A dále radí, aby stát vyslal do ulic na kontrolu chování lidí armádu.

Foto: Facebook: Conor McGregor

Conor Mcgregor vyslal svým krajanům vzkaz

Článek

Vláda Irské republiky nařídila v pátek večer občanům, aby dva týdny zůstali doma a zpomalili tak šíření nákazy.

„Když do zápasu nenastoupíš, nemůžeš ho vyhrát. My jsme teď zápas začali a s přísným dodržováním nařízených pravidel ho také vyhrajeme. Musíme to vydržet a já se modlím za zdraví celé země, abychom to dokázali," nabádá ve videu na svém facebookovém účtu McGregor.

„Teď nemůžeme spoléhat na náhodu. Naléhám na naši vládu, aby nasadila i vojenské složky. Už bylo zmíněno, že by mohly pomáhat 15 tisícům policistů, když to bude nutné. Ono to ale nutné je. Všechno jiné, něž plná poslušnost k novým nařízením od každého člena naší společnosti, by se stalo výsměchem tomu, o co se snažíme. Celý náš skvělý národ by byl ohrožen. Své zemi uděláte nejlepší službu, když zůstanete zavření doma," apeluje 31letý zápasník.

McGregor už v úterý žádal vládu, aby okamžitě nařídila karanténu, ve středu se rozhodl zaslat nemocnicím ochranné pomůcky v hodnotě jednoho milionu eur.

Lidé nyní smějí v Irsku vycházet jen kvůli nákupu potravin a venku mohou sportovat pouze v okruhu dvou kilometrů od svého domova.

Reklama

Související témata: