Hlavní obsah

Bouře se vrací do oktagonu. MMA rukavice navléknou československé hvězdy

Nová doba si žádá nové myšlení. Organizace OKTAGON MMA chce probudit zápasníky a opět přiložit pod klec. V následujících týdnech má proběhnout sedm turnajů, každý týden jeden pod hlavičkou Oktagon Underground. Upravený boj v kleci. Ale bez fanoušků. Kdo bude chtít zápasy vidět, bude mít možnost na placeném kanálu Oktagon.tv. Důležitou informací je, že akce se mohou zúčastnit i profesionální bojovníci, kteří nemají kontrakt s pořadatelskou stájí. První večer je plánován na 18. dubna a ve hře je celkem 100 000 eur, což je nyní asi 2 760 000 korun.

Foto: OKTAGON MMA

Nový koncept Oktagon Underground připravuje organizace OKTAGON MMA.

Článek

V zápasech Oktagon Underground se představí bojovníci v celkem pěti vypsaných vahách a pyramidovém systému, z čehož jedna váha bude věnována ženám. Do každé pyramidy zasáhne 8 bojovníků, 4 z Česka a 4 ze Slovenska. Finále bude vždy československé. Zápasy nebudou započítávany do oficiálních statistik, budou brány jako exhibiční.

„Chceme dát zápasníkům a fanouškům zase adrenalin. Jsou tu určitá omezení, proto jsme připravili tento koncept. Někteří jsou nyní dost vyžraní, takže i váhovky budou zajímavé. Je před námi další dobrodružství," říká Ondřej Novotný, jeden z majitelů organizace OKTAGON MMA.

Pravidla OKTAGON UNDERGROUND
Zápasy se budou odehrávat v kleci
Bojovníci budou zápasit v MMA rukavicích
Zápas bude trvat 3 kola po 3 minutách a v případě remízy se zápas rozhodne v extra kole navíc
Dovoleny jsou všechny známé techniky postoje a také klinč a práce na pletivu, obojí však musí být aktivní
Zápas lze pomocí takedownu přesunout i na zem, kde je po třech vteřinách aktivní kontroly uznán jako úspěšný a boj se vrací zpět do postoje
Ti, kteří se nedostanou do pyramidy, budou mít ještě šanci zúčastnit se tzv. v „super-fightech” a rezervních zápasech pro turnaj, které se pro případy zranění očekávají

Sedm večerů, sedm akcí, které budou stát více než 200 000 eur, tedy více než 5,5 milionu korun. Zda organizátoři vydělají, je nyní otázkou. Tímto krokem chtějí ale ukázat, že bojový sport v Česku stále žije.

„Hned jak jsme akci zveřejnili, začalo se hlásit strašně moc zápasníků. Bohužel na některé se nedostane. Ti, kteří nepůjdou do pyramidy, budou mít šanci jako náhradníci. Také připravujeme super fighty," říká Novotný.

Na Slovensku budou duely probíhat v okagonu v bratislavském gymu OFA, pro Prahu mají organizátoři dvě možnosti, které nyní řeší.

Fanoušci se na turnaje nedostanou, budou moct vše sledovat na PPV (placený přenos). Kdo se postaví do klece? Představí se oblíbení bojovníci a hvězdy organizace OKTAGON MMA. Následující dny přinesou odpovědi, kdo všechno navlékne rukavice. Jistý je Gábor Boráros, zájem projevili Milan Ďatelinka, Miloš Petrášek, Igor Daniš, Václav Mikulášek.

Na první akci Oktagon Underground je plánováno deset zápasů. Kdy se rozjedou klasické galavečery MMA, je ve hvězdách. OKTAGON MMA má v plánu v květnu Prahu, v červnu Bratislavu a v červenci pražskou Štvanici. „Prahu nevidím dobře. Další akce záleží na situaci v Česku, jisté je, že to není veselé, jde o milionové ztráty," přiznává Novotný.

Reklama

Související témata: