Hlavní obsah

Nadšení utichlo, žádná show. UFC ustoupilo pandemii, ruší turnaje

Týdny zařizování, nadějí a výměn zápasníků. Výsledek? Galavečer UFC 249, který se měl uskutečnit 18. dubna, nebude. Informaci potvrdil prezident organizace Dana White a také společnost ESPN, která je významným partnerem této světové stáje MMA. Dokud nebude nemoc Covid-19 pod kontrolou, nebudou turnaje.

Foto: Facebook: Justin "the Highlight" Gaethje

Záloha byla povolána do první linie. Justin Gaethje přesto o zápas na UFC 249 zatím přišel. Turnaj byl odsunut.

Článek

„Respektuji ESPN. Když přišli, aby se akce neuspořádala, souhlasil jsem. Máme skvělé vztahy, když mě požádali, ustoupil jsem. Brzo se uvidíme, budeme první sport, který se vrátí," řekl White. Proč takový obrat? Důvodem je světová pandemie koronaviru.

„ESPN je v neustálém kontaktu s UFC, pokud jde o UFC 249. Nikdo nechce vidět sportovní návrat více než my, ale neměli jsme pocit, že nyní je ten pravý čas. ESPN se takto vyjádřilo a organizace UFC to pochopila," stojí v prohlášení na serveru ESPN.

Připravovaný turnaj neřešil jen místo, kde se vlastně uskuteční, ale také zápasníky, kteří vkročí do klece. Změnil se i hlavní duel večera. Zákaz vycestování se dotkl i Machmuda Muradova, kterému byl zápas zrušen.

„Doprava by byl patrně problém, asi bych se nedostal do Ameriky. Bohužel zápas takto skončil. Jsme s UFC domluveni, že až bude všechno v pohodě, dají mi jiný termín. Počítají se mnou, řekl pro Sport.cz Muradov.

Velký turnaj bojovníků MMA plánovaný na 18. dubna měl původně proběhnout v Brooklynu, poté v Las Vegas, hovořilo se o Bělorusku, nakonec mělo dojít na soukromý ostrov.

„Jsem jeden, nanejvýš dva dny od podpisu smlouvy o jeho pronájmu," oznámil White před pár dny a zároveň potvrdil, že ruský bojovník Chabib Nurmagomedov nepřiletí a o prozatímní titul šampiona UFC v lehké váze s Američanem Tonym Fergusonem bojovat nebude. Náhradní souboj měl obstarat zápas Fergusona s Američanem Justinem Gaethjem. Z druhého hlavního zápasu odstoupila také Rose Namajunasová. V její rodině měly dvě osoby podlehnout koronaviru.

„Zdraví a bezpečí je nejdůležitější. Tohle bylo pro nás na prvním místě před dvaceti lety, tak je tomu i v době koronaviru. Najdeme řešení a věci budou v pohybu. O zápasníky a zaměstnance se postaráme na nejvyšší úrovni," dodal White.

Reklama

Související témata: