Hlavní obsah

Ruská mašina se stále nezadřela, nikdy se nevzdává

Las Vegas/Praha

Zdá se to až neuvěřitelné, ale tahle ruská mašina stále jede, navíc na nejvyšší úrovni. Zápasníkovi MMA Alexeji Olejnikovi je 43 let a za pár hodin si dá v Las Vegas další zápas v UFC, mezi elitou, tam kam se chtějí prodrat o dvacet let mladší. Bude bojovat o svoji šedesátou výhru v tomto sportu! Na druhé straně oktagonu bude stát Derrick Lewis.

Alexej Olejnik, zápasník MMA.

Článek

„Nemám 43 let, je mi 43 let," opravil novináře, když se ho zeptal, jak se v tomto věku stále drží v nejlepší formě fyzicky i výkonnostně. „Neexistují žádná tajemství, jde o moji vůli a režim, který jsem nikdy neporušil. Snažím se jíst a trénovat správně, to je vše," cituje Rusa server ufc.com. „Nikdy se nevzdávám a jdu dál a dál," doplňuje.

První zápas si Olejnik připsal v roce 1996! V současnosti patří mezi nejstarší bojovníky, kteří tento sport provozují na vrcholové úrovni. Je to první zápasník, který soutěží ve čtvrtém po sobě jdoucím desetiletí. Pokud o víkendu vyhraje, stane se teprve desátým mužem, který v historii MMA dosáhl na šedesát a více výher.

„Je to dobrý, ale nemyslím na to. Nemám v hlavě žádné statistiky, žebříčky, nic. Přemýšlím jen o svém zápase. Ten současný je vždy tím největším v mém životě, na budoucnost nemyslím," nezaobírá se Olejnik čísly.

Nad něčím si přesto dovoluje uvažovat, a tím je jeho celoživotní odkaz, aby také ne, když se blíží k 75 MMA zápasům za čtvrtstoletí.

„Mým cílem je vytvořit odkaz, vytvořit jméno. Vždycky se snažím čelit největšímu a nejtěžšímu chlapovi, klukům, kteří jsou velmi silní a velmi nebezpeční. Nechci malé jméno. Je to složitější způsob, ale je to můj způsob," vysvětluje před svou třináctou bitvou v UFC zápasník těžké váhy.

Letos si připsal už dva zápasy, oba vyhrál. Nestačili na něj Maurice Greene a Fabricio Werdum. Nyní mu patří 10. místo v UFC žebříčku, Lewis je čtvrtý. O osm let mladší Američan také poslední dvě bitvy v kleci vyhrál.

„Jsem rád, že mohu bojovat s velkými jmény, protože každý člověk v UFC je velmi nebezpečný. Pokud budete měřit síly s těmi, kteří nemají jméno, dostanete se do oblasti „beze jména," filozofuje Olejnik.

Nyní má před sebou jméno. Chlapa, který má 23 výher a 18 z nich si připsal stylem K.O., případně T.K.O. „On je chytrý a má tým, který pro něj připravil plán. I já mám svůj plán. Jedná se o boj mezi dvěma týmy, nejen mezi dvěma bojovníky. Mám pár herních plánů a ty vyzkouším," dodal Rus.

Stačí když vyjde jeden a on si připíše šedesátou výhru v MMA a opět přidá vítězný díl do svého odkazu bojovníka.

Reklama

Související témata: