Hlavní obsah

Euforie v Abú Zabí. Muradov si připsal TKO v UFC. Hned přeskočil pletivo a šel za šéfem

Praha
Aktualizováno

První český zástupce v UFC roku 2021 napsal svůj příběh v Abú Zabí. Uzbek žijící v Česku Machmud Muradov zvítězil i ve svém třetím zápase pod touto prestižní organizací. Andrew Sanchez ve třetím kole nevydržel tlak a prohrál na TKO. Pravačka za ucho, Američan ztratil stabilitu, následovalo koleno, soupeř odcouval na pletivo, kde schytal ještě více úderů a rozhodčí dal duelu tečku. Takto skončil druhý fight na hlavní kartě turnaje UFC 257.

Foto: Jeff Bottari, Reuters

Machmud Muradov (vlevo) trefil přesně a Andrew Sanchez nepřežil třetí kolo v Abú Zabí.

Článek

„Třetí zápas a třetí zápas na short notice (oznámení soupeře na poslední chvíli), dejte mi tři měsíce a budu připraven ještě lépe. Nemám nic zlomeného, příští týden můžu jít další zápas. Děkuju všem z Česka, kteří mi fandíte, tohle je výhra pro moji dceru," vzkázal také v kleci Muradov po čtrnácté výhře v řadě, který obdržel také ocenění za výkon večera. Ten získali nakonec čtyři vítězové.

Hned po výhře přeskočil pletivo a šel komunikovat s prezidentem UFC. Dana White vstal od stolu a dali rychlou řeč. Pár úsměvů z obou stran. "Český Uzbek" chtěl, aby ho šéf americké organizace začal sledovat na instagramu. Tam má zástupce Monster gymu přes milion sledujících.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený ufc (@ufc)

Muradov byl od začátku rychlejší, přesnější i silnější, ale také obezřetný. V prvním kole ubránil takedown, střídal údery, kopy a pravá ruka stále hrozila. „Musíš být opravdu hodně opatrný na jeho pravačku," slyšel Sanchez v první přestávce.

Machmud Muradov málem neodletěl ke svému třetímu zápasu v UFC. Problémy ale vyřešilVideo: Sport.cz

Na začátku druhého kola na chvíli duel zastavil kop do rozkroku, postiženým byl Muradov. S jeho výkonem to nic neudělalo. Stále měl navrch a stále z rohu slyšel. „Začínej zadní." A právě ta rozhodla tento zápas. Stejně jako jeho předchozí fight v UFC.

„Jsem rád, ale nejsem úplně spokojený, protože jsem měl potíže s dýcháním, pravděpodobně problém s aklimatizací, odlišné podnebí, proto nejsem tolik šťastný. Koho dalšího dostanu, taky ho porazím. Teď si užiji čas s rodinou, s dcerou, pravděpodobně se vrátím do mé země, Uzbekistánu, zde chci pracovat na některých projektech, chci postavit tělocvičnu pro děti. Pravděpodobně v březnu, v dubnu můžu být zpět," řekl také Muradov.

Před zápasem si věřil a řekl: „Sanchez je hratelný, je to wrestler, těším se na zápas. V postoji jsem mnohem rychlejší, sice má hodně zápasů v UFC, ale jsem určitě lepší," loučil se s Prahou, když odlétal do Abú Zabí. A měl pravdu. Sanchez se jako wrestler nepředvedl a v postoji tahal za kratší konec. Rok 2021 začal pro české zástupce v UFC vítězně.

Česká stopa v UFC
Karlos Vémola
6 zápasů - 2 výhry
Viktor Pešta
5 zápasů - 1 výhra
Lucie Pudilová
7 zápasů - 2 výhry
Jiří Procházka
1 zápas - 1 výhra
David Dvořák
2 zápasy - 2 výhry
Machmud Muradov
3 zápasy - 3 výhry

V minulém roce Muradov nezápasil, několik pokusů mu odpadlo z důvodů zranění a karonaviru. Do oktagonu se vrátil poprvé od 7. prosince 2019.

Třicetiletý rodák z Tádžikistánu má za sebou tři zápasy v UFC. V prosinci 2019 ve Washingtonu na něj nestačil Trevor Smith, ve třetím kole dostal zničující K.O., když šel po pravém háku k zemi. Američanovi po přesné kombinaci vyletěl chránič z úst, poté musel být ošetřen a několik minut se nemohl postavit na nohy. Premiéru si Muradov připsal v září 2019, když vyhrál na body. V Kodani na něj nestačil Alessia Di Chirico. V lednu 2021 protáhl vítěznou sérii, ta trvá od roku 2017.

Reklama

Související témata: