Hlavní obsah

Verner je po krátkém programu na Kanadské brusli třetí

VICTORIA

Nejlepší český krasobruslař současnosti Tomáš Verner vstoupil úspěšně do Kanadské brusle a v úvodním krátkém programu obsadil třetí místo. Lépe byli hodnoceni jen dva bývalí juniorští mistři světa Japonec Daisuke Takahaši a trojnásobný americký šampion Johnny Weir.

Článek

Páteční vystoupení nevyšlo dvojnásobnému mistrovi světa Stéphanu Lambielovi ze Švýcarska, který skončil až sedmý. Na Vernera ztratil téměř sedm bodů.

Dvacetiletý český reprezentant obdržel od rozhodčích 71,30 bodu a vylepšil si o více než čtyři body své osobní maximum. "Nebyl to můj úplně nejlepší krátký program, ale nejlepší v soutěži. Přijel jsem sem s cílem překonat své rekordy. Vystoupení před kanadským publikem jsem si opravdu užíval, zažil jsem to již při mistrovství světa v Calgary," uvedl Verner na internetové stránce mezinárodní unie ISU.

Svěřenec Vlasty Kopřivové se poprvé utkává s elitou jinde než na velkých šampionátech. Do seniorské Grand Prix sice nahlédl už před dvěma lety, ale kvůli zranění kotníku odstoupil v Číně po krátkém programu a musel se odhlásit i z dalšího plánovaného závodu.

Soutěž sportovních dvojic ve druhém dílu Grand Prix v kanadské Victorii vyhráli s velkým náskokem Číňané Tan Čang a Chao Čang. Tanečním párům vládnou i po originálním tanci domácí favorité Marie-France Dubreuilová a Patrice Lauzon, čeští reprezentanti Kamila Hájková, David Vincour uzavírají startovní pole na jedenáctém místě.

Sportovní dvojice - konečné pořadí:
1. Tan Čang, Chao Čang (Čína) 190,97, 2. Inoueová, Baldwin (USA) 166,32, 3. Marcouxová, Buntin (Kan.) 166,19.
Muži - po krátkém programu:
1. Takahaši (Jap.) 78,80, 2. Weir (USA) 76,28, 3. Verner (ČR) 71,30.
Taneční páry - po originálním tanci:
1. Dubreuilová, Lauzon (Kan.) 97,87, 2. Virtueová, Moir (Kan.) 83,63, 3. Faiellaová, Scali (It.) 82,34, ...11. Hájková, Vincour (ČR) 62,89.

Reklama