Hlavní obsah

Krasobruslařka Slucká rázně popřela informace o konci kariéry

CHICAGO

Irina Slucká s amatérským krasobruslením nekončí. Sedmadvacetiletá Ruska rázně popřela pondělní informace ruské agentury Věs Sport, která citovala její slova, že se soutěžním krasobruslením skončila. "Ne, neskončila jsem," prohlásila Slucká v telefonickém rozhovoru pro agenturu AP.

Foto: ČTK

Ruská krasobruslařka Irina Slucká.

Článek

O údajném konci amatérské kariéry sedminásobné mistryně Evropy nic nevěděla její trenérka, matka ani nikdo další z blízkého okolí. Slucká zdůraznila, že informace ruské agentury byla novinkou i pro ni samotnou. "Chtěla bych mluvit s tím novinářem, který to napsal. Možná se mu nelíbí, jak bruslím. Je to podivné a směšné," poznamenala.

Slucká po zisku bronzové medaile na olympiádě v Turíně vynechala březnové mistrovství světa a nebude závodit ani v seriálu Grand Prix. Žádné jiné starty však zatím nevyloučila. "Když se budu chtít vrátit, mistrovství Ruska je v lednu, takže budu mít dost času na přípravu," vysvětlila.

Nyní ji zaměstnávají především exhibice. Na jaře a v létě jezdila s turné Champions on Ice, pak dva týdny objížděla ruská města a nyní je znovu na exhibici ve Spojených státech amerických. Po tamních vystoupeních se vrátí do Ruska, kde bude vedle olympijského vítěze Jevgenije Pljuščenka hvězdou ruské verze "Bruslení s celebritami".

"Mám toho spoustu, opravdu spoustu. Nikdy nejsem doma víc než týden. Uvidíme, co přijde pak," komentovala své vytížení.

Reklama