Hlavní obsah

Kůrková prožila americké Vánoce, na Silvestra je doma

Nejlepší česká sportovní střelkyně, olympijská medailistka z Aténa Kateřina Kůrková prožila svoje první Vánoce mimo domov. Se svým snoubencem, olympijským vítězem Matthewem Emmonsem je prožila za oceánem, u jeho rodičů v New Jersey.

Foto: Archiv

Kateřina Kůrková (uprostřed) poprvé nestrávila Vánoce s rodinou.

Článek

"Vánoce v USA byly úplně jiné, než na jaké jsem zvyklá. Jednak bylo v New Jersey tak kolem10 až 15 stupňů na nulou, ale hlavně se tu slaví až 25. prosince. I tak jsem si to moc užila," napsala Kůrková Právu. "Stromeček jsme byli vybrat už 15. prosince. Ráno 25. jsme vstali hodně brzy a sešli z našeho pokoje dolů, kde na nás čekali dárky, které jsme v rodinném kruhu rozbalovali. A pak jsme se několik hodin z dárků těšili. Dostala jsem jich opravdu hodně...Od mikiny přes přírodní kosmetiku až po kopu bonbonů... Kolem poledne jsme s Mattem vyrazili běhat okolo místních jezírek, protože jsme věděli, že nás večer čeká spousta jídla. Tak jsme se alespoň necítili tak plní," prozradila nevšední program svátečního dne.

"Kolem třetí odpoledne začala přijíždět Mattova rodina. Všichni jsme se sešli u stolu. Mattova maminka připravila večeři o několika chodech. Byla toho spousta a bylo to úžasně dobré. Nevím, jak se všechna ta jídla jmenují, ale hodně se tu používají dýně, brambory a fazole. I když je normálně nejím, tyto byly skvělé. Po večeři přišel na řadu zákusek, konkrétně zapečená jablka s ovocnou a pudinkovou polevou. S plnými bříšky jsme pak pokračovali v rozdávání a rozbalování dárků," napsala Kůrková.

Závěr roku a vstup do nového už stráví společně s Emmonsem v Česku. "Po Vánocích jsme odletěli zpět do Colorada, kde Matt bydlí a připravuje se. Jen přebalíme kufry, vezmeme naše sportovní nádobíčko a pádíme za mojí rodinkou do Čech, kde strávíme Silvestra. A po Novém roce musím zpátky do práce. Mě čeká škola, praxe a oba se začneme připravovat na sezónu," dodala Kůrková.

Reklama