Hlavní obsah

Silvestr slaví cestou za sportem

PRAHA

Čas na silvestrovskou oslavu a poklidně novoroční rozjímání nemají Češi v NHL. Na cestě ze silvestrovského večerního utkání v Calgary prožijí poslední hodiny letošního roku hned tři čeští hokejisté Edmontonu.

Článek

A to ještě trio Petr Sýkora, Ladislav Šmíd a Jan Hejda nechává doma zraněného Aleše Hemského. "Vypadá to na přípitek na palubě, jestli nás únava nezlomí ke spánku," vzkázal Šmíd.

Zbyněk Michálek s Phoenixem zase vyráží už poslední den v roce do Washingtonu, aby tam mohl na Nový rok hrát odpolední zápas. Lépe je na tom Tomáš Plekanec, jehož Montreal na přelomu roku nehraje: "Však také spoluhráči hned naplánovali společnou party s manželkami a přítelkyněmi."

Jen pár hodin před silvestrovskou půlnocí skončí zápas českých hokejistů na MS dvacetiletých. "Náladu určitě ovlivní výsledek, rádi bychom nový rok přivítali s úsměvem, a ten nám zaručí jen postup," vypráví kapitán Jakub Kindl.

Na Nový rok startuje Rallye Dakar

První lednový den se hrají fotbalové ligy na britských ostrovech. Rosického Arsenal i Barošova Aston Villa, stejně jako skotské kluby, kde působí řada našich, však mají volno, takže z českých legionářů mohou 1. ledna nastoupit jen brankáři Jan Laštůvka za Fulham a v Newcastlu Petr Srníček, který by si zachytal proti Manchesteru.

Skokani na lyžích prožijí tradičně přelom roku v Garmisch-Partenkirchenu při druhém dílu Turné čtyř můstků. "Už nám to ani nepřijde, ale nějakou malou silvestrovskou taškařici uděláme," slibuje nejmladší z reprezentantů Jakub Koudelka. Alespoň symbolický přípitek v Německu čeká i běžce na lyžích po silvestrovském vstupu do Tour de Ski v Mnichově.

Na Nový rok vyrážejí do Lisabonu na start Rallye Dakar čeští účastníci afrického dobrodružství. Lopraisovu tatru mohou přijít lidé ve Frenštátu vyprovodit 1. ledna ve 13 hodin.

Reklama