Hlavní obsah

Sáblíková a spol. míří za přípravou na ME

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU

Skupinka českých rychlobruslařů v čele s Martinou Sáblíkovou se v úterý po poledni vydala pod vedením trenéra Petra Nováka za přípravou do italského Collalba, kde se od 12. do 14. ledna uskuteční mistrovství Evropy ve víceboji. V dějišti prvního vrcholu sezóny budou trénovat i Andrea Jirků, Milan Sáblík a náhradník Pavel Kulma.

Foto: Sport Invest

Rychlobruslařka Martina Sáblíková během přípravy na závody SP v nizozemském Heerenveenu.

Článek

Zbývajících sedm českých rychlobruslařů odcestovalo do polského Tomaszova, kde jejich přípravu povede Pavel Haselberger.

"V současných podmínkách nemáme v České republice možnost kvalitního tréninku. Do Collalba jezdíme pravidelně a teď tam v průběhu týdne chceme doladit výkonnost před mistrovstvím Evropy," řekl před odjezdem reprezentační kouč Novák. Na stejném místě se čeští rychlobruslaři připravovali už v prosinci a vrátili se domů až těsně před vánočními svátky.

Reprezentanti nezaháleli

A ani během nich reprezentanti nezaháleli. Na třináctihektarovém rybníky Krejcar u Kameniček na Českomoravské vysočině uspořádal Novák dokonce i závody. "Rybník byl zamrzlý, takže jsme mohli stále trénovat i jízdu v zatáčkách," uvedl kouč, který odjel do Itálie dobře naladěn a potěšen současnou formou Sáblíkové.

"Martina si udržuje vysokou výkonnost, kterou potvrdila v prosinci v Collalbu zlepšením rekordu na otevřené dráze. Na tříkilometrové trati překonala místní maximum o plných osm sekund. Přitom jela z plného tréninku," dodal Novák.

V této sezóně už Sáblíková dvakrát dosáhla na třetí místo v závodech Světového poháru. Začátkem listopadu obsadila bronzový stupínek v nizozemském Heerenveenu v závodě na tři kilometry a výsledek zopakovala o dva týdny později v závodě na 5000 metrů v Moskvě. V Collalbu bude obhajovat loňské celkové čtvrté místo.

Reklama