Hlavní obsah

ČR bude hostit florbalový Evropský pohár v roce 2012

VARBERG

Česká republika získala od Mezinárodní florbalové unie (IFF) při Poháru mistrů evropských zemí ve švédském Varbergu pořadatelství této obměněné soutěže pod novým názvem Evropský pohár v roce 2012. O dva roky dříve se prestižní klubový turnaj uskuteční v Dánsku a pro rok 2011 ještě nebylo místo konání určeno.

Foto: Martin Neužil

Ilustrační foto.

Článek

Za rok hostí poprvé Evropský pohár v nové podobě Finsko, v roce 2009 potom Švýcarsko, o čemž bylo rozhodnuto již dříve. Do EuroFloorball Cupu se v novém systému kvalifikují obhájce vítězství a další čtyři týmy podle žebříčku za poslední čtyři roky (Švédsko, Finsko, Švýcarsko, Česká republika). Do osmičky je doplní vítězové dvou regionálních kvalifikací z horších zemí v žebříčku a vítěz kvalifikace druhých nejlepších týmů ze zemí silné čtyřky. Budou ji hrát tedy buď vítězové domácích pohárů či vicemistři.

IFF rovněž rozhodla, že mistrovství světa florbalistů se v roce 2012 uskuteční ve Švýcarsku. Za rok hostí světový šampionát Česká republika a v roce 2010 Finsko. Švýcarská florbalová asociace uspěla i s kandidaturou na pořádání mistrovství světa žen v roce 2011. Letos se hraje světový šampionát florbalistek v Dánsku a za dva roky ve Švédsku.

Norsko získalo mistrovství světa juniorů pro rok 2011. Letos budou hrát florbalisté do 19 let šampionát ve Švýcarsku a v roce 2009 ve Švédsku. Turnaje juniorek byly rozděleny už dříve - za rok pořádá MS Švýcarsko a v roce 2010 Česká republika. Pro rok 2012 kandiduje na pořadatelství Norsko.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články