Hlavní obsah

Šachista Navara remizoval se Svidlerem

WIJK AAN ZEE

Český šachista David Navara nadále prochází prestižním turnajem v nizozemském Wijk aan Zee bez porážky, po třech kolech má dva body a dělí se o druhé místo. Jednadvacetiletý český velmistr v pondělí remizoval bílými kameny s Rusem Petrem Svidlerem, který je ve světovém žebříčku dvanáctý, tedy o tři příčky výše než Navara.

Foto: internet

David Navara

Článek

Na nerozhodném výsledku se šachisté shodli po 27 tazích. Navara se sice předtím pokusil proniknout do soupeřovy obrany jezdcem, ale Svidler jeho útok odrazil.

V úterním čtvrtém kole se český reprezentant utká s úřadujícím mistrem světa Vladimirem Kramnikem, který dnes remizoval s domácím Sergejem Tiviakovem a stejně jako Navara a čtyři další hráči zatím získal dva body.

V čele je s půlbodovým náskokem devatenáctiletý Tejmur Radžabov z Ázerbájdžánu. Turnaj čtrnácti elitních šachistů skončí 28. ledna.

Výsledky - 3. kolo:
Navara (ČR) - Svidler (Rus.) 0,5:0,5, Tiviakov (Niz.) - Kramnik (Rus.) 0,5:0,5, Ponomarjov (Ukr.) - Carlsen (Nor.) 1:0, Ánand (Indie) - Aronjan (Arm.) 0,5:0,5, Van Wely (Niz.) - Motyljov (Rus.) 0,5:0,5, Karjakin (Ukr.) - Topalov (Bulh.) 0,5:0,5, Širov (Šp.) - Radžabov (Ázerb.) 0:1.
Průběžné pořadí:
1. Radžabov 2,5 b., 2. Topalov, Navara, Ánand, Aronjan, Svidler a Kramnik všichni 2.

Reklama