Hlavní obsah

Smutek po jízdě vystřídal u Vernera gejzír radosti

VARŠAVA

Rozmrzelost po ne zcela vydařené volné jízdě vystřídal ve čtvrtek u Tomáše Vernera gejzír radosti, když zjistil, že na mistrovství Evropy stane na stupních vítězů. "Jsem hrozně šťastný, že to je medaile a nakonec ještě stříbrná," křičel a jásal, dupal a objímal lidi kolem sebe. Nezapomněl však dodat, že si je vědom chyb, které udělal. "Budu se snažit to vylepšit," řekl s širokým úsměvem na rtech.

Článek

Těsně po své jízdě byl však dvacetiletý krasobruslař smutný. "Chtěl jsem předvést to, co při krátkém programu. Převést tréninky do závodu, to se mi nepodařilo," rozebíral. "Koncentrace byla možná až příliš velká," dodal.

Se svým vystoupením a dosažením životního úspěchu byl Verner spokojený. S napětím sledoval, jak zajedou jeho soupeři. Když zjistil, že bude nejhůře třetí, jásal. Poté, co se dozvěděl, že je druhý, křičel radostí. "Je to super," byla jeho první slova. Slavit prý bude s každým, koho potká. "Ale hlavně s rodinou" zdůraznil.

Slzám dojetí se neubránila trenérka Vlasta Kopřivová. "Je to obrovský úspěch," řekla ČTK. Dodala, že by se krasobruslení díky stříbrné medaili jejího svěřence mohlo znovu v České republice vrátit na výsluní.

Nepomohlo, že jel po Joubertovi

Český krasobruslařský talent řekl, že vystoupení na evropském šampionátu je pro něj obrovskou motivací do budoucna. "Důležité je, že moje jméno budou rozhodčí znát, to je v našem sportu podmínkou pro další případné dobré umístění třeba na mistrovství světa," uvedl.

Verner vybojoval pro Českou republiku cenný kov po dvanácti letech. Z titulu se díky nejlepší volné jízdě radoval favorizovaný Francouz Brian Joubert. Právě to, že Verner jel po něm, mu prý moc nepomohlo. "Publikum bylo naladěné a rozdováděné, užilo si a porota taky, bylo to těžké," řekl. "V hlavě mě to svádělo k tomu, abych se popral na ledě i s ním, s takovým zvířetem," dodal. To bylo možná příčinou jeho chyb. "Zapracuji na zlepšení," prohlásil.

Verner navázal na úspěchy Petra Barny, který před patnácti lety vybojoval v Lausanne evropský titul. Poslední českou medaili na evropské scéně získala v roce 1995 sportovní dvojice Radka Kovaříková, René Novotný, která byla v Dortmundu stříbrná.

Reklama

Související témata: