Hlavní obsah

Neumannová bude na závody jezdit s dcerou a babičkou

PRAHA

Radostné pocity mateřství si plnými doušky vychutnává Kateřina Neumannová. V pondělí opustila se svou dcerkou Lucií porodnici v pražském Motole a nyní o ni pečuje u rodičů v Písku. Na lyže či doplňkové horské kolo si tak nejúspěšnější česká běžkyně na lyžích v těchto dnech ani nevzpomene.

Foto: ČTK/Michal Doležal

Štastná Kateřina Neumannová s dcerou Lucií.

Článek
Fotogalerie

Lucinka, která přišla na svět minulou středu, má v životě čtyřnásobné olympijské medailistky jasnou prioritu. "Je moc hodná. Pořád jen jí a spí. Kolikrát se už těším, až se probudí," řekla Neumannová na Karlštejně, kde se dnes se svou dcerou pochlubila novinářům.

"Všechno je lepší, než jsem čekala. Mám hrozně hodné dítě. Nevím, čím jsem si to zasloužila," rozplývala se Neumannová jako většina matek nad svou ratolestí.

Do porodnice s předstihem

Mateřské povinnosti si užívá. "Fyzicky se cítím dobře a psychicky ještě líp. Zatím je to skvělé," pochvalovala si populární lyžařka, z které na první pohled vyzařovala spokojenost. Oslava na počest narození Lucie prý byla bujará. "Mám to zprostředkovaně. Určitě bude zdravá," řekla běžkyně.

Podle svých slov možná uspěchala příjezd do porodnice. "Neměla jsem zkušenosti a raději jsem přijela dřív," řekla. Do Motola vyrazila v úterý a rodila druhý den ve středu v poledne. Porod byl bez větších problémů. "Podle primáře se Lucie chovala při porodu naprosto vzorně," chlubila se matka.

Doma měla všechno nachystané. Z potřebných věcí jí nechybělo skoro nic. "Jedna návštěva lékárny spravila zbytek," doplnila Neumannová. Myslela si, že má hodně oblečení na miminko, ale do většiny musí Lucie ještě dorůst. I když věděla, že bude mít holčičku, tak nakoupila něco v modrém. "Záměrně, i holka může nosit modrou a nejen růžovou," mínila Neumannová. Jméno tatínka svobodná lyžařka stále nechce zveřejnit. "Nemám to v plánu," zopakovala.

S tréninkem začne na podzim

Běžkyni se podařilo až do porodu utajit před okolím pohlaví potomka. "Na dvě tři výjimky jsem to vydržela. Nedělalo mi to problém," tvrdila Neumannová. V porodnici sestřičkám prozradila, že za pár hodin porodí dceru. "Tam už to bylo jedno," dodala závodnice, která má nyní nabitý program. Vstává v šest ráno a usíná v jedenáct.

Neumannová chce pokračovat v úspěšné sportovní kariéře, ale k přípravě se bude vracet pozvolna. Na podzim by chtěla začít zlehka trénovat. "Nechci se vracet co nejdříve, ale postupně. Nechtěla bych nic uspěchat. Suverénní prioritu má Lucie, to především," zdůraznila Neumannová, která plánuje cestovat po závodech Světového poháru s dcerou a babičkou na hlídání.

Reklama