Hlavní obsah

Nenávidím svůj život, říká boxer Tyson

NEW YORK

Život někdejšího boxerského šampióna Mike Tysona je protkán problémy se zákonem. Mládežnické delikty, pak šest let natvrdo za znásilnění, šarvátky, týrání manželky... Podobný způsob existence se začal zajídat i samotnému Tysonovi. "Nenávidím svůj život. Těším na onen svět," řekl 37letý boxer televizi Fox Sports.

Foto: ČTK/AP

Mike Tyson

Článek

V rozhovoru, který bude součástí pořadu Beyond the Glory a bude se vysílat 16. července, vystoupí i Tysonova bývalá manželka, téměř o dva roky starší herečka Robin Givensová.

Ta si často stěžovala na týrání ze strany boxera, který ji prý bil, kopal a škrtil. Manželství tak po ročním fungování skončilo v troskách, dvojice se rozvedla v roce 1989. "Už to začínalo být skutečně nebezpečné," komentovala exmanželka rozchod s bývalým mistrem světa v těžké váze.

Častý host za mřížemi

Tyson má pestrý trestní rejstřík. Po drobných kriminálních činech v mládí byl v roce 1992 odsouzen na šest let za znásilnění černošské královny krásy Desiree Washingtonové. Po vypršení poloviny trestu se ale dostal na svobodu. Svou vinu vždy popíral, ale v květnovém rozhovoru pro televizní stanici Fox prohlásil, že by teď za to, co mu provedla, neváhal a znásilnil Washingtonovou i její matku.

Poslední problémy se zákonem měl Tyson před několika týdny, kdy se zatím naposledy představil v ringu a pak se popral se dvěma muži před hotelem v Brooklynu. Soud za tento čin byl stanoven na 24. července, boxerovi hrozí až roční vězení.

Reklama

Související témata: