Hlavní obsah

Klusáckou Cenu primátora vyhrál v Chuchli Sir Playboy

PRAHA

Sedmiletý Sir Playboy vyhrál hlavní dostih sobotního klusáckého mítinku o Cenu primátora. Reprezentant stáje Relay-JO Levín pod vedením svého trenéra Ondřeje Goiše snadno pokořil šest soupeřů a upevnil si vedoucí pozici v čele celoročního seriálu Zlatého okruhu.

Foto: REUTERS/Phil Noble

Dostihy - ilustrační foto

Článek

Vedení v dostihu se chopil s nejvýhodnějším startovním číslem New des Coevrons, ke kterému se záhy připojil matador Lucky Fortuna. Další dvojici tvořili Lymnetis a Sir Playboy, zatímco vítěz Březnové ceny Tex Diamond zaostal na startu. Přibližně 600 metrů před cílem začal zrychlovat Sir Playboy, který se ještě před posledním obloukem dostal do vedení a náskok už udržel. Sir Playboy vyhrál letos již druhý díl Zlatého okruhu a předvedl kilometrovým časem 1:16,2 letos nejrychlejší čas na střední trati.

Výbornou úroveň měla i Velká cena Vlasty Buriana na trati 2180 metrů. Dostih rychle rozběhl Větroplach, přes kterého se v posledním oblouku dostala jediná klisna v poli Sarah Belvedere. Na tu v cílové rovině zaútočil Rockstar a po nádherném souboji museli cíloví rozhodčí prohlásit za vítěze oba koně. Větroplach v cíli ještě o půl délky prohrál s Ubaldo Bokem.

Naprosto suverénního vítězství dosáhla v dostihu na 1670 metrů jedna z potencionálních kandidátek na úspěch v letošním Derby Victoria Limburgia, která v cíli utekla nejbližšímu soupeři o 18 délek. Zástupkyně stáje Viktoria si časem 1:16,1 utvořila nový osobní rekord.

Výsledky:
Cena primátora JS Konsorcium (tříletí a starší klusáci, 80.000 Kč, 2180 m):
1. Sir Playboy (jezdec a trenér Ondřej Goiš, stáj Relay-JO Levín), 2. Lymnetis, 3. Lucky Fortuna. Výrok: Lehce 2 1/2 - 10 - 1/2. Kilometrový čas: 1:16,2.
Rámcové dostihy:
I.: Avon Skal (am. Rokytová) - Denis d'Or - Čudesnik.
II.: Flash One (Klaubenschalk) - Marquise J'Ami - Juillenne.
III.: Mr Alet (Klaubenschalk) - Dom Perignon - Libentýna.
IV.: Sheep Hammering (am. Rokyta) - Gitti Diamant - Ann Lobell.
V.: Instant Diamant (Volf) - Efekt - Speed Lobell.
VII.: Rockstar (Chaloupková) a Sarah Belvedere (am. Čemusová) - Ubaldo Boko.
VIII.: Victoria Limburgia (am. Škobis) - Pandorra - Phoenix.
IX.: Schow Hammering (am. Rokyta) - Big Heigerjen - Octroi Royal.
X.: Royal Jadran (am. Svoboda) - Nino Hammering - Ticino.

Reklama

Související témata: