Hlavní obsah

Veterán Malone oblékne dres LA Lakers

NEW YORK

Od roku 1985 byl tradiční oporou Jazzmanů z Utahu, v příští sezóně zkusí Karl Malone štěstí v Los Angeles Lakers. Agentuře AP potvrdil námluvy stále výborného basketbalisty s kalifornským klubem šéf Utahu Larry Miller.

Foto: ČTK/AP

Hráči Sacramento Kings Vlade Divac (vlevo) a Predrag Stojakovič (vpravo) se snaží zastavit útok Karla Malonea z Utah Jazz v utkání play off basketbalové ligy NBA

Článek

Pokud se Malone, který oslaví 24. července 40 narozeniny, skutečně bude stěhovat do Kalifornie, pak budou Lakers disponovat v příští sezóně hvězdnou čtyřkou.

K tradiční oporám Kobemu Bryantovi a Shaquilleu O'Nealovi totiž do sestavy přibyl ještě Gary Payton z Milwaukee, který se dohodl s Los Angeles na smlouvě na začátku týdne.

Dvakrát nepovedené finále

Malone i Payton, který byl dvakrát vyhlášen nejužitečnějším hráčem NBA, odcházejí do Los Angeles s vírou, že se jim konečně povede získat titul. Lakers v NBA triumfovali od sezóny 1999/2000 třikrát za sebou, letos ale prohráli v druhém kole play off s pozdějšími vítězi ze San Antonia.

Maloneovi se v dosavadní kariéře podařilo hrát dvakrát finále ligy - v letech 1997 a 1998. Utah si ale pokaždé vylámal zuby na Chicagu, vedeném Michaelem Jordanem.

Reklama

Související témata: