Hlavní obsah

Karviná stále čeká na účast v házenkářské Lize mistrů

KARVINÁ

Zřejmě až jednání během úterního losování evropských pohárů ve Vídni dají definitivní odpověď na to, zda naše házená bude mít v Lize mistrů jediného zástupce v Baníku Karviná. Čtvrtý tým loňské interligy je zařazen do třetího výkonnostního koše a v některé ze skupin by se dočkal minimálně jednoho nesmírně atraktivního soupeře.

Foto: ČTK

Účast Karviné v házenkářské Lize mistrů stále není definitivní.

Článek

Evropská házenkářská federace (EHF) nejprve vyhověla žádosti Karviné a přizvala ji do soutěže, jenže pak si začala diktovat podmínky. Zástupci Baníku splnili tu hlavní z nich a dohodli se s Českou televizí, že bude pořizovat z každého karvinského utkání signál tak, aby mohl soupeř odebrat přenos. Nyní se však EHF snaží přimět ČT k tomu, aby za tato práva zaplatila. Na to ale veřejnoprávní médium nemá prostředky.

EHF naznačila, že v případě nezobchodování práv by Baníku odebrala bonus za účast v Lize mistrů ve výši 400 tisíc korun, čímž by se ale klub znovu dostal do problémů. "Určitě do Vídně vyrazíme, abychom jednali, co bude. Nad soupeři však nepřemýšlíme, nejdříve musíme na Ligu mistrů mít. Pokud bychom nedostali vstupní bonus, možná bychom pak museli zvážit, zda za těchto podmínek do soutěže jít," řekl sekretář klubu Libor Kulig.

Reklama