Hlavní obsah

Boxer Konečný vyzve neporaženého šampióna

PRAHA

Tvrdý oříšek čeká v dalším duelu současného nejlepšího českého boxera v profesionálním ringu Lukáše Konečného. Jeho manažerská stáj SES Ulfa Steinfortha získala právo vyzvat úřadujícího mistra Evropy organizace EBU (Evropská boxerská unie) v superwelterové váze a Konečný se tak do 90 dnů utká s dosud neporaženým Francouzem Canclauxem.

Foto: archiv

Lukáš Konečný.

Článek

Pro držitele dvou bronzových medailí z MS mezi amatéry a mezinárodního mistra Německa i Česka byla zvěst o zdatném protivníkovi předčasným dárkem k jeho sobotním pětadvacátým narozeninám.

"Je to potvrzené. Bude to dosud moje největší výzva a jak jsem koukal na soupeře, čeká mě perná práce. Ale chci titul a budu na něj v příštích týdnech tvrdě dřít," řekl Konečný, který je v současnosti na krátké dovolené.

První velký cíl profikariéry

Už na jejím konci ale hodlá začít s pilnou přípravou. "Nejdřív doma v Ústí, pak v Magdeburgu, kde mě před takovým zápasem bude chtít mít manažer pod dohledem," plánoval.

Zatímco český borec má za sebou bilanci sedmnácti vítězství, z toho 10 před limitem, jeho sedmadvacetiletý francouzský rival odboxoval mezi profesionály bez porážky o šest zápasů víc a v 17 z nich nepřipustil trvání zápasů na vypsaný počet kol.

"Po dvou letech profesionální kariéry má Lukáš před sebou první velký cíl," nechal se slyšet na webových stránkách SES Steinforth. Upozornil také, že Konečný měl vedle zápasu o evropský primát nabídku i na duel o pás interkontinentálního šampiona organizace IBF. "Prioritou je ale zatím titul evropského mistra," dodal Steinforth.

Konečný chce domácí publikum

Přesný termín a místo konání souboje se teprve hledají. "Ale bude to mezi 20. zářím a půlkou října," upřesnil Konečný, který by rád boxoval před českým publikem. "Je to otázka financí. V úvahu připadá i Německo. Francie kupodivu ne, ten kluk si asi hodně věří," poznamenal Konečný, interkontinentální šampion organizace NBA.

"S manažerem ale uděláme všechno pro to, aby se boxovalo u nás a pokud možno v Ústí. Doufám v to," přeje si český boxer předvést své umění teprve podruhé v domácím prostředí.

Reklama