Hlavní obsah

Scottie Pippen opět oblékne dres Chicaga

Basketbalista Scottie Pippen se po čtyřletém odloučení vrací do týmu Chicago Bulls, se kterým zažil své největší úspěchy v kariéře. Sedminásobný účastník Utkání hvězd NBA má v dresu Bulls hrát v nadcházejících dvou sezónách a inkasuje za to 10 miliónů dolarů. Přestup bude oficiálně potvrzen dnes.

Foto: www.suburbanchicagonews.com

Scottie Pippen opět oblékne dres Chicaga.

Článek

Vedle Michaela Jordana byl Pippen symbolem Chicaga v jeho nejslavnější éře v devadesátých letech, z nichž má v držení šest prstenů pro vítěze slavné soutěže. S Bulls se pak ale nerozešel zrovna v dobrém - po odchodu kouče Phila Jacksona a fenomenálního Jordana před sezónou 1998/1999 jej tehdejší generální manažer Jerry Krause v rozehraném ročníku nečekaně vyměnil do Houstonu.

Do Chicaga, kde celkem odehrál jedenáct let, se Pippen vrací z Portlandu, kde strávil předchozí čtyři sezóny a kam přišel po nevydařeném desetiměsíčním angažmá v Houstonu. V uplynulém ročníku sedmatřicetiletý univerzál dosáhl průměrů 10,8 bodu a 4,4 asistence na zápas, basketbalový rok ale zakončil operací kolene.

Pippenův návrat má podle zámořských agentur na svědomí současný generální manažer Bulls John Paxson, který před nedávnem vyjádřil touhu, aby jeho bývalý spoluhráč mohl nechat doznít svoji kariéru tam, kde ji začal. Pippena získal jako nechráněného volného hráče a zkušený šampion by měl plnit roli vůdce mladého týmu v čele s Tysonem Chandlerem a Eddym Currym. "Chci, aby se tu cítil skvěle. Podle mne to bude pro mladíky vynikající vzor," těšil se Paxson na novou spolupráci.

Reklama

Související témata: